ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένα βήμα πριν το λουκέτο οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας

Χωρίς φυσικό αέριο από  χθες το κολυμβητήριο

Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας καθώς κάθε μέρα υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία τους και με τιτάνιες προσπάθειες η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ και οι υπάλληλοι προσπαθούν να μην κλείσουν όπως συνέβη στις περισσότερες εγκαταστάσεις της χώρας.

Αυτό πλέον φαίνεται να μην γίνεται αφού δεν υπάρχουν έσοδα από πουθενά και όσοι κάνουν συμφωνίες να ασκούν πολιτικές πιέσεις λόγω των δυσμενών οικονομικών των σωματείων για να μην υπάρχουν οικονομικά ανταλλάγματα.

Χθες λόγω οικονομικών αδυναμιών το ΕΑΚ δεν μπόρεσε να σταθεί συνεπές στην πληρωμή του φυσικού αερίου και πλέον αυτό διακόπηκε από το κολυμβητήριο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον το κολυμβητήριο μένει χωρίς αέριο και είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει και αν μπορεί να πληρωθεί ο λογαριασμός.

Αυτή τη στιγμή ο προϋπολογισμός του ΕΑΚ είναι μόλις 350.000 ευρώ και κινδυνεύει ακόμα και η μισθοδοσία των υπαλλήλων καθώς αν δεν έρθουν έστω και λίγα χρήματα δεν θα μπορεί να καταβληθεί ο μισθός Ιουλίου αλλά και το επίδομα αδείας.

Στο μεταξύ οφειλές υπάρχουν όχι μόνο στην εταιρία φυσικού αερίου αλλά και σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΛ το ύψος των οποίων κατά πληροφορίες είναι πάνω από 150.000 ευρώ και θεωρείται απίθανο ειδικά από τη ΔΕΗ να συνεχιστεί η πίστωση.

Σε μια προσπάθεια το ΕΑΚ να βρει χρήματα έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ΑΕΛ και ζητάει οφειλή 56.000 ευρώ από τη χρήση του γηπέδου που έκανε η ΠΑΕ όταν έπαιζε στο Αλκαζάρ με στόχο να υπάρξει έστω και μια ρύθμιση.

Πάντως για τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας πρέπει να γίνει μια μεγάλη σύσκεψη φορέων γιατί από τον Σεπτέμβριο κινδυνεύουν να μην ανοίγουν ή να γίνεται μόνο τις πρωινές ώρες γιατί είναι άγνωστη η δυνατότητα ηλεκτροδότησή τους.

Τέλος η ΓΓΑ ζητάει να μην ανοίξουν καθόλου τα κλιματιστικά και ο ηλεκτροφωτισμός ενώ το καλοκαίρι αρκεί η λειτουργία, όπως υποστηρίζουν, μις αθλητικής εγκατάστασης.

Η ουσία είναι ότι πλέον το ΕΑΚ αρχίζει να κλονίζεται ενώ δύσκολο φαίνεται να εφαρμοστεί και το μέτρο των ανταποδοτικών τελών που εφαρμόζεται σε όλες τις άλλες εγκαταστάσεις της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν τιμοκατάλογοι σε όλες τις εγκαταστάσεις της χώρας για τη χρήση του από σωματεία, συλλόγους αλλά και ιδιώτες.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Σωτήρης Κέλλας) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις