ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε «ελεύθερη πτώση» και ο τζίρος των σχολικών κυλικείων!

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι μισθωτές κυλικείων στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, λόγω της δραματικής μείωσης στην κατανάλωση ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στη μέση ελληνική οικογένεια, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με το Σωματείο μισθωτών κυλικείων δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του συλλόγου η μείωση της αγοραστικής κίνησης και η πτώση του τζίρου έχει οδηγήσει πολλούς μισθωτές κυλικείων σε οριακό σημείο, ακόμη και στο κλείσιμο.

Ο κ. Αγοραστός απ’ την πλευρά του ανέφερε τα εξής: «Τα αποτελέσματα αυτής της βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα έχουν άμεσες συνέπειες και στο χαρτζιλίκι των μαθητών, το οποίο είτε έχει μειωθεί είτε δεν υπάρχει καθόλου. Πολλές οικογένειες έχουν στραφεί στο κολατσιό από το σπίτι και αυτό έχει σαν κατάληξη τα έσοδα στα κυλικεία να μειώνονται και οι οικογένειες που ζούσαν από αυτά να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Είναι ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν μισθώματα τα οποία είχαν γίνει κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες ώστε να μπορέσουν και οι μισθωτές να ρίξουν τις τιμές των προϊόντων τους αλλά και να κάνουν προσφορές».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι σε επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο Λαρισαίων κ Κώστα Τζανακούλη, ο δήμαρχος αντιμετωπίζει θετικά το όλο ζήτημα και προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη δυνατή λύση.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η πρόεδρος του σωματείου κα Παν. Ζαμανάκου, η γραμματέας κα Αγγ. Βογιατζή, η ταμίας κα Κων. Γκουγκουλή και τα μέλη Βασ. Ντούφα και. Μαρία Αθανασίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις