ΛΑΡΙΣΑ

Με παιχνιδο…καμώματα έληξε η σχολική χρονιά στη Σχολή Καραβάνα

« Η ψυχή ενός παιδιού χρειάζεται το φως του ήλιου, τα παιχνίδια, το καλό παράδειγμα και λίγη αγάπη».

Τα λόγια αυτά του Ντοστογιέφσκι αποτέλεσαν το έναυσμα για την οργάνωση και παρουσίαση της αθλητικής εκδήλωσης « Παιχνιδο…καμώματα» από τους μαθητές της Σχολής Καραβάνα με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική επίδραση που ασκεί το παιχνίδι στον ψυχισμό του παιδιού και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, οι μαθητές παρουσίασαν σε μια όμορφη βραδιά, παιχνίδια του «χθες» και του «σήμερα» με ένα μοναδικό τρόπο.

Με πολλή φαντασία, χρώμα, κίνηση, ρυθμό και μουσική αναβίωσαν λαϊκά παραδοσιακά παιχνίδια της παρέας και της γειτονιάς, έπαιξαν με το τόπι, έγιναν για λίγο ιππότες με ξύλινα σπαθιά, κουρδιστές κουκλίτσες, «μικρές κυρίες» με πολύχρωμες ομπρέλες αλλά και σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Χειρίστηκαν με επαγγελματικό τρόπο τη λατρεμένη μπάλα και το σκοινάκι. Με τον τίτλο «Τα παιδία παίζει» οι μαθητές της Στ΄ τάξης επέδειξαν μοναδικές ικανότητας ντρίπλας και χορού. Η εκδήλωση έκλεισε με λαμπαδηδρομία  ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Τέλος όλοι οι μαθητές δίνοντας τα χέρια χόρεψαν, σχηματίζοντας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις