ΛΑΡΙΣΑ

«Ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ»

«Στις 17 Ιουνίου η Ελλάδα αλλάζει βιβλίο, όχι απλά σελίδα», τόνισε από τη Λάρισα το μέλος της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής του κόμματος Γ. Μπασκόζος

 

Μήνυμα όχι απλά νίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, αλλά μιας ξεκάθαρης και ισχυρής εντολής εξουσίας έστειλε το βράδυ της Τρίτης από τη Λάρισα, μιλώντας στην κεντρική, προεκλογική  – ανοικτή συνέλευση του χώρου, το μέλος της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής, αντιπρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Μπασκόζος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομιλητής, «στις 17 Ιουνίου η Ελλάδα δεν γυρίζει απλά σελίδα. Αλλάζει βιβλίο. Γιατί ο λαός αποφάσισε να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Γιατί στο κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, στο δημοψήφισμα με το μόνο πραγματικό δίλημμα: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο λαός αποφάσισε και δίνει ξεκάθαρη απάντηση: Ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Στη στρατηγική του φόβου και της ανασφάλειας που έχουν επενδύσει τις τελευταίες ελπίδες για τη διάσωσή τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο λαός απαντά με τη μόνη επιλογή της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ελπίδας, ο λαός απαντά με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

Ο κ. Μπασκόζος συνέχισε ότι «στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα δεν θα είναι ακυβέρνητη. Ακυβέρνητη πολιτεία, έρμαιο των δανειστών της, ήταν η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια. Στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση της Αριστεράς. Κυβέρνηση που θα απαλλάξει το λαό και τον τόπο από το Μνημόνιο της καταστροφής. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας μας. Αλλά και για τη συντεταγμένη, δίκαιη, αναπτυξιακή και βιώσιμη αντιμετώπιση της ανακυκλούμενης κρίσης της Ευρωζώνης. Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη, σήμερα με την Ισπανία και αύριο με το επόμενο κράτος-μέλος της, αμφισβητεί τη μέχρι σήμερα διαχείρισή της από την ίδια την Ευρωζώνη. Ανοίγει, έτσι, μια νέα, μεγαλύτερη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για τη χώρα μας. Αυτήν τη δυνατότητα δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Γιατί έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους να μην αλλάξει τίποτα. Και γιατί έχουν και οι δύο αποδεδειγμένα βεβαρημένο ιστορικό μη διαπραγμάτευσης με τους δανειστές».

Παρουσιάζοντας σε γενικές γραμμές το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπασκόζος ανέφερε ότι «αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να έχουν όλες και όλοι αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα διασφαλίζουν τη συνέχεια και τη σταθερότητα της γεωργικής παραγωγικής διαδικασίας».

Ειδικότερα για τον αγροτικό κόσμο, αναφέρθηκε στα τρία συστατικά στοιχεία που θα διαμορφώσουν ένα δίχτυ ασφαλείας :

1. H ρύθμιση των αγροτικών χρεών στις τράπεζες και τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων κάθε αγρότη στα σημερινά τους επίπεδα. Αυτό θα γίνει:

– παγώνοντας κάθε διαδικασία εκποίησης, με πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου αγρότη, για δύο χρόνια,

– παγώνοντας τα χρέη των αγροτών στις τράπεζες και αναστέλλοντας την καταβολή δανειακών δόσεων για το ίδιο διάστημα,

– σταματώντας την παρακράτηση από την Αγροτική Τράπεζα των κοινοτικών ενισχύσεων για την εξόφληση δανειακών υποχρεώσεων των αγροτών,

– ιδρύοντας τράπεζα ειδικού σκοπού για τη στήριξη των αναγκών του μικρομεσαίου αγρότη.

2. H διαμόρφωση χαμηλών επιτοκίων μέσω κρατικής επιδότησης του επιτοκίου, για βραχυπρόθεσμα δάνεια που σχετίζονται ευθέως με τη συνέχιση της γεωργικής παραγωγής,

3. H έκδοση κάρτας αγρότη.

Θα εκδώσουμε, δηλαδή, για τα επόμενα δύο χρόνια για κάθε αγρότη, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καλλιεργητικής κάρτας με διάρκεια αντίστοιχη της καλλιεργητικής περιόδου και με οικονομικό πλαφόν βασισμένο στα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργειας της τελευταίας διετίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Μπασκόζος κάλεσε όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες, «ανεξάρτητα από την κομματική προτίμησή τους στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 6 Μαΐου. Να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Χωρίς προκαταλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το δικό τους συμφέρον, το συμφέρον των παιδιών τους και το συμφέρον του τόπου. Να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Να συσπειρωθούν στο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμά μας, για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση. Εμείς, με το κυβερνητικό πρόγραμμά μας, που βγάζει την Ελλάδα από την κρίση και όχι από το ευρώ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε μια σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία προς το μέλλον για το λαό και τον τόπο».

(Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες newsroom onlarissa.gr)  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις