ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη προσέλευση των Λαρισαίων στο Φεστιβάλ Πηνειού

Το βιβλίο του παρουσίασε χθες ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Η καρδιά του πολιτισμού χτυπά στην κοίτη του Πηνειού. Πλήθος Λαρισαίων και επισκεπτών από όλη τη Θεσσαλία έχουν κατακλύσει το ποτάμι, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις ή να συμμετέχουν σε εικαστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι χθεσινές υψηλές θερμοκρασίες δεν επηρέασαν διόλου τη διάθεση του κόσμου που από νωρίς το απόγευμα βρέθηκε στο ποτάμι. Οι εκδηλώσεις πολλές και αξιόλογες. Η εμφάνιση του γνωστού παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου στο περίπτερο του βιβλιοχαρτοπωλείου «Άνεμος» συγκέντρωσε το ενδιαφέρον.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παρουσίασε το βιβλίο του «Μακιγιαρισμένοι Φόβοι», φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με τον κόσμο που έσπευσε να γνωρίσει τον ίδιο αλλά και το βιβλίο του.

Πέρα από την παρουσίαση του βιβλίου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ποιήματα και τραγούδια από τους λιλιπούτειους μαθητές του 1ο Παιδικού Σταθμού, μια εντυπωσιακή επίδειξη με ποδήλατα BMX, με τους Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα και τις παραστάσεις «Για πέντε στρέμματα παράδεισο» από την ερασιτεχνική σκηνή ΔΟΠΑΕΛ «Ανδρέας Τσατσαρής» και «Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά από τους μαθητές του Ε1 του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Το πρόγραμμα για σήμερα και αύριο Τετάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα

Α’ αμφιθέατρο : Οικολογικό απογευματινό δρώμενο «Το Παιχνίδι Της Ανακύκλωσης» από τον 3ο Παιδικό Σταθμό.

Α’ Εξέδρα6 μ.μ. : Οι Ποδηλάτες Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και πλήθος φορέων του Φεστιβάλ Πηνειού διοργανώνουν κυνήγι θησαυρού, μέσα στο χώρο του Φεστιβάλ, για παιδιά έως 15 ετών με σημείο εκκίνησης την 1η εξέδρα.

8 μ.μ. Επίδειξη με ποδήλατα BMX, κατηγορία flatland, με τους Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα.

9 μ.μ. Το κορυφαίο ελληνικό ζευγάρι στους λάτιν χορούς οι Έφη Γιανναράκη – Richard Szilagyi πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ελλάδος (το 2010-’11-’12) πλαισιωμένοι από τους εξαιρετικούς δασκάλους και μαθητές της σχολής χορού «New Dance Club» θα ταξιδέψουν τους Λαρισαίους στο μαγικό κόσμο του χορού. Και θα κάνουν τους Λαρισαίους περήφανους για τη νεολαία της πόλης μας.

Β’ Εξέδρα6.30 μ.μ. Μουσικό εργαστήρι «Πρώτα τη νότα ρώτα» Παιδική προνηπιακή και προσχολική χορωδία, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής Αντιγόνης Μάσια.

7 μ.μ. Τα μουσικά σύνολα των Λεσχών Πολιτισμού: Αγ. Γεωργίου, Αγ. Σαράντα, Φιλιππούπολης, Τερψιθέας, Ιπποκράτη, Λιβαδακίου και Κέντρου θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα μοντέρνων ακουσμάτων.

Παράλληλα, η ημέρα περιλαμβάνει και την προβολή ταινίας με τίτλο «The Ship of Hope» σε σκηνοθεσία Σίμου Τσεκούρα.

Τετάρτη 13 Ιουνίου

Α’ Αμφιθέατρο : Απογευματινή παράσταση Καραγκιόζη από το 14ο Παιδικό Σταθμό

Γήπεδα Beach volley- beach soccer.6 μ.μ. Ποδηλατικός Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης για ποδήλατα βουνού σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Α’ Εξέδρα7 μ.μ. Επίδειξη με ποδήλατα BMX, με τους Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα.

8.30 μ.μ. «Αφιέρωμα στην παράδοση» Μικροί και μεγάλοι χορευτές από Πολιτιστικούς Οργανισμούς και Συλλόγους από όλο τον νομό, θα μας ταξιδέψουν μουσικά και χορευτικά σε περιοχές της πατρίδας μας με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Β’ Εξέδρα10.30 μ.μ. Συναυλία με την ορχήστρα του Νίκου Οικονομίδη. 9-11 μ.μ. Προβολή των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας από τον σύλλογο Cineπαρμένος. Συζήτηση με τον υπεύθυνο παραγωγής Θωμά Φωτόπουλο.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» – κείμενο και φωτογραφία) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις