ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Κραυγή αγωνίας» για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση ακαδημαϊκών ορέων.Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

“Η συνέχιση της λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και η διασφάλιση του Ακαδημαϊκού, Δημόσιου, Δημοκρατικού και Δωρεάν χαρακτήρα του, αποτελεί επιδίωξη του συνόλου της πανεπιστημιακής μας κοινότητας. Όμως δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, γεγονός που προκαλεί την έντονη ανησυχία μας.

Η πολιτεία οφείλει στη βάση της συνταγματικής της υποχρέωσης, αλλά και στη βάση της ηθικής της ευθύνης απέναντι στις οικογένειες των φοιτητών/ριών μας και στην ελληνική κοινωνία, να επιλύσει άμεσα τα ασφυκτικά προβλήματα: χρηματοδότηση και διοίκηση.

Από 1ης Ιουλίου διακόπτεται ακόμα και αυτή η πενιχρή ανεπαρκής χρηματοδότηση, ενώ από 1ης Σεπτεμβρίου παύονται κάποια εκλεγμένα, ή λήγει αυτοδίκαια η θητεία κάποιων άλλων, συλλογικών και μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης του Πανεπιστημίου μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στη βάση των αποφάσεων και των θέσεων των Συλλόγων τους, ζητούν:

  1. 1.    Άμεση, αποκλειστική, επαρκή και αδιάλειπτη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου από την πολιτεία.
  2. 2.    Εκλογή ακαδημαϊκών διοικητικών οργάνων με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

Ενιαίου Συλλόγου Μελών Ειδικού και Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ) Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

Συλλόγου Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

Συλλόγου Εργαζομένων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις