ΚΟΣΜΟΣ

Πόσο θα … πλήρωνες για ένα γεύμα με τον πολυεκατομμυριούχο Γουόρεν Μπάφετ;

Το ποσό που προσφέρθηκε στη σχετική δημοπρασία έφτασε τα 3, 46 εκατ. δολάρια

Σε ιστορικό ρεκόρ έφθασε τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε στην δημοπρασία για ένα γεύμα με τον πιο γνωστό επενδυτή του κόσμου, τον 81 ετών Γουόρεν Μπάφετ. Στην ηλεκτρονική δημοπρασία που διεξήχθη για λογαριασμό φιλανθρωπικής οργάνωσης, το ποσό που προσέφερε ο πλειοδότης ώστε να συνφάγει με τον διάσημο μεγαλοεπενδυτή έφτασε τα 3,46 εκατ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο ποσό ξεπερνά κατά πολύ το αντίστοιχο περυσινό που είχε κοστίσει τότε το επίσης διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο των 2,6 εκατ. δολαρίων.

Το γεύμα με τον Γουόρεν Μπάφετ θα γίνει στη Νέα Υόρκη και ο πλειοδότης, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, έχει το δικαίωμα να καλέσει στο τραπέζι επτά φίλους του.

Θεωρείται για τον νικητή ένα καλό διαβατήριο για τον κόσμο των μεγαλοεπενδυτών.

Η δημοπρασία διεξάγεται για 13η κατά σειρά χρονιά και γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φιλανθρωπικής οργάνωσης Glide του Σαν Φρανσίσκο, η οποία ασχολείται επιτυχημένα με την αρωγή σε υποσιτισμένους ανθρώπους, μάχεται υπέρ της προστασίας των γυναικών και κατά της οικογενειακής βίας.

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένθερμος υποστηρικτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, την οποία θεωρεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές στον κόσμο.

Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Forbes, ο 81χρονος μεγαλοεπενδυτής είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία που υπολογίζεται στα 44 δισ. δολάρια και η οποία τον κατατάσσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως.

Ο Μπάφετ είναι από τους πλέον δημοφιλείς δισεκατομμυριούχους, με χιλιάδες υποστηρικτές ανά τον κόσμο, οι οποίοι τον εξυμνούν όχι μόνο για τον τρόπο που κάνει τις επενδύσεις του αλλά και για τον μετριοπαθή τρόπο ζωής του.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις