ΑΡΘΡΑ

Περίσσευμα υποκρισίας …

Απίθανα πράγματα λαμβάνουν χώρα μπροστά στα κουρασμένα μάτια και ενώπιον των ταλαιπωρημένων αυτιών μας, καθώς έχουμε εισέλθει πλέον στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο χαρακτηρισμός «απίθανα» εστιάζει στα φοβερά και τρομερά που σκαρφίζονται οι ηγετικές ομάδες των κομμάτων, προκειμένου αφενός να διατηρηθούν με κάποιο τρόπο στο επικοινωνιακό προσκήνιο και αφετέρου να … πείσουν για τις αγνές τους προθέσεις προς την κατεύθυνση σχηματισμού κυβέρνησης στις 18 Ιουνίου.

Χθες, για παράδειγμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατέθεσαν πομπωδώς και με πλήρη επίγνωση περί της ορθότητάς τους, οχτώ και επτά αντίστοιχα σημεία – προτάσεις ικανές και απαραίτητες προκειμένου να προκύψει μια κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή συνευθύνης ή και γω δεν ξέρω τι άλλο …

Σημεία πρότασης για την εξεύρεση λύσης προ ολίγων ημερών είχε δημόσια υποβάλλει και ο Πάνος Καμμένος εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Φυσικά, όλοι οι παραπάνω πολιτικοί ηγέτες, εστιάζουν την κριτικής τους εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που πολώνουν το πολιτικό κλίμα στο δίπολο ΔΕΞΙΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι ίδιοι κόπτονται για το καλό της χώρας και επιχειρούν την εναλλακτική πρόταση που θα οδηγήσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας!

Μόνο που φροντίζουν εξαρχής να τονίσουν ότι – ξέχωρα η κάθε μια τους  – οι δικές τους προτάσεις είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να επιτευχτεί η κυβέρνηση συνεργασίας και να σωθεί η χώρα. Ετσι και δεν περάσουν οι προτάσεις αυτές, στάχτη και μπούλμπερη, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τη χώρα!

Είναι σαφής η υποκρισία του συνόλου του πολιτικού προσωπικού της χώρας! Τα γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τον Σαμαρά και τον Τσίπρα και την υποκρισία τους σχετικά με το debate. Το ίδιο ισχύει για τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και τον Καμμένο. Υποκριτικά κινούνται και προτείνουν διάφορα, με βασικό τους μέλημα την όσο το δυνατόν καλύτερη καταγραφή των ποσοστών των κομμάτων τους το βράδυ των εκλογών.

Προφανώς και η στάση πολλών, τη νύχτα της 17ης Ιουνίου κιόλας, θα μεταβληθεί σε περισσότερο αισιόδοξες για τη χώρα κατευθύνσεις. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι προεκλογικά κινούνται υποκριτικά και εις βάρος του όποιου πολιτικού τους κεφαλαίου …

Μενέλαος Κατσαμπέλας    

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις