ΛΑΡΙΣΑ

«Καμία σχέση Ν.Δ. – Χρυσής Αυγής» ξεκαθαρίζει ο Μάξιμος

Συνέντευξη στο Ράδιο 9 παραχώρησε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε τα εξής:

Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στην Ευρώπη μετά τις 18 Ιουνίου

«Η εξέλιξη με την Ισπανία έχει δύο αναγνώσεις. Η πρώτη είναι ότι η αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, μετά τις εκλογές στη Γαλλία, δημιουργεί μια άλλη αίσθηση αντιμετώπισης του οικονομικού προβλήματος που δεν εστιάζει τόσο στην πολιτική της λιτότητας και ανοίγει ένα παράθυρο συνολικότερης επαναδιαπραγμάτευσης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Νότου. Από την άλλη, φαίνεται ότι η Ευρώπη όλο και περισσότερο προετοιμάζεται για ένα αρνητικό ενδεχόμενο μετά τις ελληνικές εκλογές. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στις συζητήσεις που θα γίνουν μετά τις 18 Ιουνίου στην ΕΕ.»

Η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή

«Βεβαίως υπάρχουν πολλοί πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Πολλοί εξ αυτών ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι αδελφό κόμμα της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα με διακηρυγμένες θέσεις που έχουν σχέση με νεοναζιστικές προσεγγίσεις. Ένα κόμμα που η ιδεολογία του δεν έχει καμία σχέση με την ιδεολογία της ΝΔ. Ένα κόμμα το οποίο χρησιμοποιεί τη βία ως μέσο πειθούς.  Εμείς διαφωνούμε κάθετα, δεν έχουμε καμία σχέση με αυτές τις αντιλήψεις και απόψεις».

 

Να αποτρέψουμε μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή!

«Η χώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σταυροδρόμι, κρίνεται η παραμονή μας ή όχι στην ευρωζώνη. Η έξοδος από το ευρώ, στην οποία θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια η υλοποίηση της καταγγελίας του μνημονίου, η υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ -εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές- θα ισοδυναμούσε με εθνική καταστροφή. Θα ισοδυναμούσε με μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτό πρέπει να αποτρέψουμε, γι’ αυτό έχουμε προχωρήσει στη συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Πατριωτικού Μετώπου και απευθυνόμαστε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, σε όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες».
Επικίνδυνες οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εθνικά θέματα και λαθρομετανάστες

«Το αν οι θέσεις που αρθρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίες και επικίνδυνες θα το κρίνουν οι πολίτες. Οι θέσεις τους για τα εθνικά θέματα, π.χ. στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, όπου φωνές εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την αναγνώρισή τους ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι επικίνδυνες. Όπως επικίνδυνη είναι η αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ.  Αντιλαμβάνεστε ποια θα ήταν η θέση μιας απομονωμένης Ελλάδος έξω από το ΝΑΤΟ και έξω από την Ευρώπη! Στελέχη τους, όπως ο κ. Μπαλάφας, λένε να ρισκάρουν τον κίνδυνο μιας σύρραξης με την Τουρκία, με μείωση των αμυντικών δαπανών. Ο κ. Τσίπρας καλεί τα μέλη των οικογενειών των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στις πατρίδες τους να έλθουν στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε πόσο περισσότερο θα οξυνθεί το κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από την παρουσία ενός εκατομμυρίου και πλέον λαθρομεταναστών. Την ίδια ώρα ζητάνε αφοπλισμό της αστυνομίας και περιορισμό της δράσης της ενώ η εγκληματικότητα κτυπάει κόκκινο».

Παραμονή στην Ευρώπη, προσήλωση στο ευρώ, επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου
«Η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου ήταν εντολή συνεννόησης και συνεργασίας για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει στις 18 Ιουνίου, με βάση το εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση που έχει καταθέσει η ΝΔ, θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτή την εντολή του ελληνικού λαού: Παραμονή στην Ευρώπη, προσήλωση στο ευρώ, επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις