ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανοίγουν τα γυμναστήρια του ΕΑΚΛ με παρέμβαση Αγοραστού

Ανοίγουν τα Κλειστά Γυμναστήρια μετά την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Όπως ήταν γνωστό η διοίκηση του ΕΑΚ προέβη στο κλείσιμο των κλειστών γυμναστηρίων του Αλκαζάρ, του Αγ. Θωμά και σύντομα και της Νεάπολης, που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σήμερα εξάλλου πραγματοποιήθηκε και διαμαρτυρία για το ζήτημα.

Σε συνάντηση του κ. Κώστα Αγοραστού με τον πρόεδρο του ΕΑΚ κ. Νίκο Κουτσούκη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Ζαούτση και εκπρόσωπους των αθλητικών σωματείων βρέθηκε η λύση για να ανοίξουν τα γυμναστήρια και να χρησιμοποιούνται από τους αθλητές.

Κατά τη συνάντηση η διοίκηση του ΕΑΚ επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα στη χρηματοδότηση, που αντιμετωπίζει, καθώς οι πόροι περικόπηκαν στο ήμισυ τον τελευταίο χρόνο, τα λειτουργικά έξοδα είναι μεγάλα, ενώ τους οφείλονται και χρήματα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η καθιέρωση συνδρομής για τους αθλητές και τα σωματεία ήταν η μόνη λύση στην οποία κατέφυγαν καθώς όπως υποστηρίζουν σε όλη τη χώρα όλοι  οι σύλλογοι πληρώνουν ένα πάγιο τέλος για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν».

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Ο αθλητισμός είναι ζωή, ενέργεια, αποτελεί διέξοδο απ’ τη σκληρή καθημερινότητα και διαφυλάσσει τους νέους από επικίνδυνες ατραπούς. Δυστυχώς η τραγική οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα έχει τις επιπτώσεις της και στον αθλητισμό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο χρειάζονται συμμαχίες και συνεργασίες για να λυθούν τα προβλήματα και να αποφευχθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός. Είμαστε μαζί και όχι απέναντι. Ερχόμαστε ως αξιόπιστοι συνομιλητές, παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητά μας, για να δώσουμε λύση σε μια κατάσταση η οποία απαξιώνει τον αθλητισμό»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και επανέφερε την πρόταση για χρηματοδότηση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων από την ΟΠΑΠ Α.Ε. η οποία όπως ανέφερε μπορεί και οφείλει να χρηματοδοτεί τη λειτουργία και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αυτών. Παράλληλα πρόσθεσε πως οι προηγούμενες διοικήσεις των ΕΑΚ είχαν μια σταθερή ροή στη χρηματοδότηση η οποία τώρα δεν υφίσταται και υπάρχει ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων ζήτησαν να ανοίξουν τα γυμναστήρια για τη θερινή περίοδο, να αναλάβει το κράτος τη χρηματοδότηση των ΕΑΚ, ενώ τόνισαν ότι έχει παγώσει κάθε επιχορήγηση που λάμβαναν και εκείνα κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό μετά τις εκλογές θα υπάρξει και νέα συνάντηση στην οποία θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο διεκδίκησης για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από την πολιτεία για την ομαλή λειτουργία των ΕΑΚ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γελαλής.Α

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις