ΛΑΡΙΣΑ

«Οι πολίτες απαίτησαν συγκλίσεις και όχι μεσσίες ή αυτοδυναμίες»

Στη Λάρισα περιόδευσε το Σάββατο η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη

«Με την ψήφο τους στις εκλογές της 6ης Μαίου οι πολίτες απαίτησαν συγκλίσεις, λέγοντας «όχι» σε μεσσίες και αυτοδυναμίες», τόνισε το μεσημέρι του Σαββάτου από τη Λάρισα η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη.

Η κ. Κοντούλη βρέθηκε στην πόλη, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Χρήστο Μάτη και πλαισιωμένη από τους υποψήφιους βουλευτές Λάρισας των Οικολόγων Πράσινων παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Όπως τόνισε, «οι Οικολόγοι Πράσινοι έλαβαν τη γενναία απόφαση να κατέλθουν αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου γνωρίζοντας ότι η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, αλλά τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν.

Οι πολιτικοί σχηματισμοί του τόπου αποδείχθηκε ότι ακόμα και την περίοδο των διερευνητικών εντολών επιδόθηκαν σε μία μίνι προεκλογική εκστρατεία, ενώ θα μπορούσαν να συνεννοηθούν για ζητήματα όπως η παράταση για την έναρξη ισχύος του νόμου για την μετενέργεια, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά η νέα κυβέρνηση.

Σήμερα, επιχειρείται η δημιουργία ενός νέου, διχαστικού διπόλου, Αριστεράς – Δεξιάς. Τα σημερινά προβλήματα όμως ξεπερνούν αυτό το δίπολο.

Ο μανδύας της Αριστεράς δεν μπορεί να κρύβει ελλείμματα προτάσεων».

Καταγράφοντας τη θέση των Οικολόγων Πράσινων αναφορικά με τα σενάρια που διακινούνται σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, η κ. Κοντούλη τόνισε ότι αν υπερισχύσει κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία το κόμμα δεν μπορεί  να συμπράξει καθώς τους χωρίζουν μεγάλες διαφορές, αν και δεν θα διστάσουν να ψηφίσουν οποιοδήποτε νομοσχέδιο θεωρήσουν ότι βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στην περίπτωση που υπερισχύσει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν θα δώσουν «λευκή επιταγή», παρά θα στηριχθούν για μια ενδεχόμενη συνεργασία στη βάση πρόταση, προγράμματος με σαφείς κόκκινες γραμμές, αφού υπάρχουν κοινά σημεία αλλά και διαφορές. Διαφορές που αφορούν τόσο το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην άσκηση της πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση – ξεκαθάρισε η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων – μετά τις 17 Ιουνίου πρέπει να προκύψει κυβέρνηση γιατί η χώρα δεν μπορεί να αντέξει νέες εκλογές.

Σχολιάζοντας τις συμπεριφορές στελεχών της Χρυσής Αυγής, η Ιωάννα Κοντούλη τόνισε ότι φαινόμενα βίας ήταν αναμενόμενα, καθώς εισβάλλει στη ζωή μας από παντού, από την υψηλή ανεργία, την αδυναμία να αντεπεξέλθεις με μισθούς 300 και 400 ευρώ, τις αυτοκτονίες ανθρώπων.

Το χειρότερο είναι ότι τέτοιες πράξεις βίας, όπως της Χρυσής Αυγής, συμβαίνουν σε έναν τόπο – σύμβολο της αντίστασης ενάντια στο ναζισμό.

Τέλος, η κ. Κοντούλη κάλεσε όλους τους πολίτες, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, να εκτιμήσουν και να κρίνουν ψύχραιμα ποια είναι εκείνα τα κόμματα που μπορούν με ένα εθνικό σχέδιο να βοηθήσουν στην έξοδο της χώρας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί.

(Ρεπορτάζ – Φωτογραφία newsroom onlarissa.gr)        

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις