ΛΑΡΙΣΑ

Διπλή διάκριση για το Δήμο Λαρισαίων

Απέσπασε δύο πανελλήνια βραβεία «Οικόπολις 2012»

«Η Λάρισα είναι μια ιστορική πόλη και οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής συγκλίνουν στο να αναδείξουμε όλα τα στοιχεία της ιστορικότητάς της. Έτσι έχουμε εκπονήσει σχέδια και μελέτες για ολόκληρο το ιστορικό κέντρο, και ιδιαίτερα την περιοχή μεταξύ Αρχαίου Θεάτρου, Κεντρικής πλατείας, πλατείας Μπλάνα και Πηνειού ποταμού, όπου βρίσκονται άλλωστε και τα περισσότερα ιστορικά ευρήματα της Λάρισας» .

Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης «καλωσόρισε», χθες σε συνέντευξη Τύπου, το Α’ Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Αστική Ανάπλαση «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012» που απονεμήθηκε στον Δήμο Λαρισαίων για την εκπόνηση της μελέτης «Βιοκλιματική Ανάπλαση τμήματος του Ιστορικού Κέντρου Λάρισας».

Αξιοσημείωτο ότι η τιμή ήταν διπλή για τον Δήμο Λαρισαίων, καθώς απονεμήθηκε και βραβείο Διπλωματικής Εργασίας, στην Ευαγγελία Γιοβρή-Διαμαντή, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ, προϊσταμένη του Τμήματος Νέων Έργων για την εργασία της «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός – Δικτύωση αστικών υπαίθριων χώρων στην πόλη της Λάρισας», την οποία εκπόνησε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΑΠ «Περιβαλλοντικός σχεδιασμός πόλεων και κτιρίων» με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ειρήνη Κλαμπατσέα.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εργάστηκαν για την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης και ιδιαίτερα τους διευθυντές της Τεχνικής και Γεωτεχνικής Υπηρεσίας, Μίνα Αϊβαλιώτου και Χαρ. Παπαδόπουλο, αλλά και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Δέσποινα Μάντζαρη και Άρη Γαλάτο, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της ιστορικότητας της πόλης και βάζουν τη σφραγίδα τους στην ανάδειξή της.

Ανέφερε επίσης πως η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης και υπάρχει ελπίδα για την ένταξη της χρηματοδότησης εφαρμογής της στο ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι συντελεστές της μελέτης για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση ήταν εκτός από τους προαναφερθέντες διευθυντές των υπηρεσιών και την προϊσταμένη Νέων Έργων και οι: Ελένη Μάγκου αρχιτέκτων, Αστέριος Παπαϊωάννου πολιτικός μηχανικός, Δημήτρης Χατζίκος ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. ,-προϊστάμενος Τμήματος Η-Μ, Ηλίας Πνευματικός ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε., Χρυσάνθη Μπεργιάννη γεωπόνος Τ.Ε. – προϊσταμένη Τμήματος Περιβαλλοντικών Επεμβάσεων και Νίκος Μήτσος δασολόγος.

Σύμβουλοι μελέτης του έργου ήταν οι αρχιτέκτονες Κωστής και Φοίβος Σκρουμπέλος και ο Δ. Κραβαρίτης, σύμβουλος ενεργειακής μελέτης.

Όπως έγραψε και χθες αναλυτικά η «Ε», τα Βραβεία «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012» απονεμήθηκαν σε μια ιδιαιτέρως λαμπρή εκδήλωση στο Ίδρυμα Ωνάση στην Αθήνα, που διοργάνωσε το «ECOCITY» τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Επικρατείας Αντ. Αργυρός που μετέφερε το μήνυμα του πρωθυπουργού και ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σίμος Σιμόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ειδική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής Αντ. Γκορτζής, και άλλοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, των επιχειρήσεων και των μέσων ενημέρωσης.

Ο θεσμός των Βραβείων «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών ευγενούς άμιλλας, που θα προάγει τη γενικότερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και επίδειξη κοινωνικής συμμετοχής των επιχειρήσεων, ενώσεων και φορέων στην ανάληψη ή στήριξη δράσεων για το περιβάλλον.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις