ΛΑΡΙΣΑ

«Συμβάλουμε θετικά και γόνιμα στην ασφαλή πορεία του χώρας»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα νομού Λάρισας του ΠΑΣΟΚ

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Καλούμαστε την Κυριακή 17 Ιουνίου για δεύτερη φορά στις κάλπες. Στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολίτευσης. Κι αυτό σε άσχημες συνθήκες, σε σκηνικό πραγματικής κρίσης, επειδή κάποιοι έθεσαν με ψυχρότητα και κυνισμό το στιγμιαίο κομματικό τους συμφέρον – όπως, προφανώς, οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται –  πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Αυτό, πέρα από παρερμηνεία της λαϊκής ετυμηγορίας που ξεκάθαρα ήταν υπέρ της συναίνεσης και της συνεργασίας των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων του τόπου, αποτελεί και μια μέγιστη θεσμική , πολιτική και κοινωνική δοκιμασία για τη χώρα μας και τους πολίτες της.

Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού  θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ. Θέλει μια συντονισμένη προσπάθεια για ένα παράθυρο ελπίδας και προοπτικής, επιζητά ένα νέο σοβαρό εθνικό σχέδιο δράσης για το μέλλον.

Απαιτεί ο λαός μας ασφάλεια και συναίνεση μέσα στο κάδρο της ευρωζώνης, μακριά από πειραματικούς τυχοδιωκτισμούς και επικίνδυνες ακροβασίες και εκτροπές ακραίων φωνών, παραπλανητικών συνθημάτων και εμπόριο ελπίδων χωρίς αντίκρισμα. Θέλουν οι Έλληνες πολίτες σεβασμό στις θυσίες και στα βάρη που σήκωσαν, και άδικα πολλές φορές, τα τελευταία χρόνια.

Στο ΠΑΣΟΚ έσκασε η χειροβομβίδα του εξωτερικού χρέους που άλλοι κατά την διετία 2007 – 2009 διπλασίασαν, από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν υπήρξε ρίψασπις. Ούτε βέβαια ήρθε ως τιμωρός των πολιτών, ενώ είχε δήθεν κατ’ άλλους πιο ευχάριστες ή πιο φιλολαϊκές επιλογές.  Ήρθε αντιμέτωπο με την πιο ανάλγητη, οπισθοδρομική και αμήχανη ταυτόχρονα ευρωπαϊκή δεξιά.  Σήκωσε μόνο του το βάρος επώδυνων αποφάσεων.

Προσπάθησε να ισορροπήσει  σε τεντωμένο σχοινί, όσον αφορά τη σχέση του με την ιστορική κοινωνική του βάση, με την ιστορική του προέλευση. Έδωσε έναν αγώνα ερήμην της κοινωνικής του βάσης, ίσως και σε αντίθεση μαζί της. Ήταν όμως ένας αγώνας επιβίωσης για τη χώρα, για την οικονομία, για τις μελλοντικές μας γενιές. Και με τις θυσίες των πολιτών, τελικά κράτησε τη χώρα όρθια.

Τώρα δίνουμε  με πίστη τη μάχη και στις 17 Ιουνίου. Τώρα, που και το πολιτικό τοπίο στην Ευρώπη αλλάζει. Τώρα που διασφαλίσαμε την βιωσιμότητα της χώρας, η οποία μέχρι πρότινος φάνταζε ζητούμενο. Τώρα που ελάφρυνε το εξωτερικό χρέος κατά 106 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Κατά 50% του ετήσιου ΑΕΠ μας. Και ας μην είχε άμεσο θετικό αντίκρισμα στις τσέπες των πολιτών. Αυτό που άλλοι θεωρητικά και ανυπόστατα ευαγγελίζονται περί δήθεν διαπραγμάτευσης, εμείς το κάναμε πράξη. Και δεν είναι αρκετό.

Με δεδομένη πλέον την αξιοπιστία και εμπειρία μας, αξιώνουμε όμως ένα καλύτερο αύριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Για τους πολίτες μας που το δικαιούνται. Και μαζί μας πρέπει να βρεθούν και όσοι πιθανόν είχαν άλλη επιλογή στις 6 Μαΐου και σήμερα αποτιμούν με σωφροσύνη τη βαρύτητα των ιστορικών στιγμών για την πατρίδα μας.

Στις 17 Ιουνίου, το ερώτημα δεν είναι πλέον πώς θα τιμωρήσει ο πολίτης, αλλά που, με ποιους και πώς θα περάσει τη στενωπό η χώρα, πώς θα βρεθεί σε πορεία διεξόδου, πώς θα στηθεί στις ράγες της.

Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την προσπάθεια είναι και θα παραμείνει ο κύριος εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς της ευθύνης για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Είναι η παράταξη των μεγάλων τομών και των ανοιχτών οριζόντων.  Είναι ο υπεύθυνος χώρος που θα εγγυηθεί την ασφαλή πορεία της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Και αμέσως μετά σε διαδικασία αναγέννησης, επανεκκίνησης από μηδενική σχεδόν βάση θα μπορέσει να δώσει συντεταγμένα μάχη για την οριστική υπέρβαση του μνημονίου, την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Συμμεριζόμαστε την ανάγκη μιας σοβαρής, υπεύθυνης και σύγχρονης κεντροαριστερής δημοκρατικής παράταξης.

Γι’ αυτό στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ και στις επόμενες εκλογές, με την ελπίδα να συμβάλουμε θετικά και γόνιμα στην ασφαλή πορεία της χώρας μας στο μέλλον μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει και ξανακουβεντιάζει για υπέρβαση της λιτότητας και της ύφεσης, για δημιουργία, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις