ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική κινητοποίηση το απόγευμα κατά της Χρυσής Αυγής

Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική κινητοποίηση που διοργανώνεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ως μια απάντηση της κοινωνίας στις ναζιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής και ενεργή καταδίκη των νοσταλγών του Χίτλερ, απευθύνουν αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικάτα και λαϊκές συνελεύσεις.

Τα συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ Ξανά Φασισμός» θα πραγματοποιηθούν:

Στην Αθήνα στις 19:00 στην Ομόνοια
στη Θεσσαλονίκη στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου
στην Πάτρα στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου
στο Ηράκλειο στις 18:30 στα Λιοντάρια
στο Ρέθυμνο στις 19:00 στο δημαρχείο
στα Γιάννενα στις 18:00 στην Ακαδημία
στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 στο δημαρχείο

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής αποθράσυνε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της συμμορίας» και «με την κάλυψη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. μαχαιρώνουν μετανάστες, επιτίθενται σε φοιτητές που αγωνίζονται, επιβάτες που διαμαρτύρονται, απλούς ανθρώπους που δεν συνάδουν με τα άρια πρότυπά τους».

«Απαντάμε: Ως εδώ με την συγκάλυψη των παρακρατικών νεοναζί! Η μαζική απάντηση της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να παλεύουν για “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” είναι η δύναμη που θα απομονώσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Θα απαντήσει στη ρατσιστική υστερία του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου» υπογραμμίζεται.

Οι διοργανωτές της αντιφασιστικής κινητοποίησης λένε: «Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή, τα ΜΜΕ, τις γειτονιές και τα σχολεία. Έξω οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες από τη Βουλή, τα τηλεοπτικά πάνελ, από κάθε γειτονιά, εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο: Ο φασισμός δεν θα περάσει. Ούτε με στιλέτο, ούτε με γραβάτα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις