ΛΑΡΙΣΑ

Μισό εκ. ευρώ για εργασίες στη γέφυρα του Τυρνάβου

Στη φάση της κατασκευή μπαίνει ένα συγκοινωνιακό έργο στον Τύρναβο. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εργασίες διευθέτησης κοίτης για άρση επικινδυνότητας της Γέφυρας Τυρνάβου» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στην κεντρική συνδετήρια γέφυρα του Τυρνάβου. Είναι ένα έργο που άρει την επικινδυνότητα στην υφιστάμενη γέφυρα και διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων. Το έργο αυτό αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Τυρνάβου και εκπληρώνεται με την παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Η αντιπεριφεριάρχης Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου δήλωσε τα εξής:  «Ένα έργο το οποίο έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών ξεκινά. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι η άρση της επικινδυνότητας της γέφυρας θα ήταν από τις πρώτες προτεραιότητές μας ως Περιφερειακή Αρχή. Προχωρούμε σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας».

Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος δηλώνει την ικανοποίησή του προς την αιρετή Περιφέρεια και σημειώνει: «Ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα του Δήμου Τυρνάβου υλοποιείται τελικά με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα έργο ουσιαστικό για την πόλη του Τυρνάβου, όχι μόνο από άποψης λειτουργικότητας και αναγκαιότητας αλλά και από αισθητικής, πολιτιστικής και ιστορικής αξίας, αφού ένα σημαντικό μνημείο της πόλης του Τυρνάβου συντηρείται, ασφαλίζεται και ωραιοποιείται».

Αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι, η προστασία της Παλαιάς Γέφυρας του Τυρνάβου στον Τιταρίσιο ποταμό. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αναβαθμού κατάντι της Γέφυρας (στη θέση του παλαιού αναβαθμού που έχει διαβρωθεί), με λιθόδεμα και λιθορριπή και επικάλυψη με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25.

Οι τελικές διαστάσεις του αναβαθμού και τα πλήρη κατασκευαστικά σχέδια, θα γίνουν από τον ανάδοχο του έργου στο χρόνο κατασκευής του, διότι μετά τη φετινή χειμερινή περίοδο πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές στο υψόμετρα του πυθμένα του ποταμού. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο  αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Δημήτρης Χαλούλης, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο ανάδοχος της εργοληπτικής εταιρίας κ. Σανίδας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις