ΛΑΡΙΣΑ

Εθνικό σχέδιο δράσης εντός ευρώ προτείνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Την αντικατάσταση του μνημονίου με ένα εθνικό σχέδιο δράσης εντός του ευρώ, θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Χρήστο Ζώη.

Ο κ. Ζώης εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο πιο ασφαλής και εγγυημένος δρόμος για τον επανακαθορισμό των σχέσεων με τους πιστωτές μας είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης» παραπέμποντας στα επτά σημεία που ήδη έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Διευκρίνισε δε, πως το σχέδιο αυτό αφορά την πορεία της χώρας μας εντός του ευρώ.

Άφησε αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας πως δεν είναι δυνατό να αποδέχεται τα έξι από τα επτά σημεία και να απορρίπτει αυτό της καταγγελίας του μνημονίου αφού νομοτελειακά η αποδοχή των έξι σημείων οδηγεί σε καταγγελία.

Τόνισε πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι πολίτες έστειλαν ένα «εκκωφαντικό μήνυμα απόρριψης του μνημονίου και έδωσαν εντολή στα κόμματα για εγκατάλειψη του μνημονίου και από το μείγμα πολιτικής του».

Ο πρώην υφυπουργός ξεκαθάρισε πως «άλλο το μνημόνιο και άλλο η δανειακή σύμβαση» για να συμπληρώσει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν «εθνική πρόταση» χωρίς να έχουν μετακινηθεί «ούτε ένα βήμα» από τις αρχικές τους θέσεις.

Άσκησε κριτική για τις πολιτικές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας για τη μεν πρώτη πως «κατήγγειλαν ευατόν» και για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα πως «ζαλισμένοι από το ύψος των ποσοστών ψάχνουν ένα νέο μείγμα πολιτικής».

Εξήγησε μάλιστα, πως «αντί να απαντήσουν με ποιο μείγμα πολιτικής θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, έχουν μεταφέρει το τρομοκρατικό δίλημμα στους πολίτες».

Για την επομένη των εκλογών εκτίμησε ότι δε θα υπάρξει αυτοδυναμία και ότι ο λαός θα ζητήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να προσθέσει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι οι εγγυητές για το χτίσιμο αυτής της κυβέρνησης.

Ειδική μνεία έκανε στις γερμανικές αποζημιώσεις υποστηρίζοντας πως είναι ρεαλιστικός ο στόχος της διεκδίκησης χρημάτων από τη Γερμανία.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός είπε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ζητήσουν το υπουργείο Οικονομικών σε μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Απόστολος Ράιδος / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις