ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος τελικά ο 15χρονος μαθητής στη Χαλκίδα

Δεν καταβλήθηκαν λύτρα στους απαγωγείς του

Ελεύθερος και χωρίς την καταβολή λύτρων αφέθηκε ο 15χρονος Βαγγέλης, μετά από περίπου 14 ώρες ομηρίας. Ο γιος του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χαλκίδας είχε απαχθεί από αγνώστους νωρίς το πρωί της Πέμπτης (07-06-2012), ενώ κατευθυνόταν προς το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας προκειμένου να δώσει εξετάσεις.

Λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, δύο άγνωστοι, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, βγήκαν από ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι, άρπαξαν τον 15χρονο τον έβαλαν με την βία στο αυτοκίνητο και ανέπτυξαν ταχύτητα.

Ακολούθησε επικοινωνία των απαγωγέων με τους γονείς απαιτώντας περίπου 3.000.000 ευρώ για την ελευθέρωσή του. Συνολικά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι απαγωγείς έκαναν 4 επικοινωνίες, με την τελευταία μετά τις 21:30 χθες το βράδυ.

Λίγο μετά τις 22:00 το παιδί αφέθηκε ελεύθερο στη Δροσιά Ευβοίας, όπου επικοινώνησε με τους γονείς του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία του, με τους αστυνομικούς να παίρνουν κάποιες αρχικές πληροφορίες προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους απαγωγείς.

Ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπιστούν οι επικοινωνίες των δραστών και τα σημεία που κινήθηκαν. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως όλες αυτές τις ώρες ομηρίας, οι δράστες φαίνεται να κρατήσουν τον 15χρονο μέσα στο κλειστό φορτηγάκι και κινούνταν διαρκώς.

Πιθανότατα, αντελήφθησαν ότι ο αστυνομικός κλοιός έσφιγγε γύρω τους και αποφάσισαν την ελευθέρωση του ομήρου χωρίς την καταβολή λύτρων, υπό τον φόβο να συλληφθούν.

(newsit.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις