ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Να μπει και όποιος το βάλει”

Ζητούμενο στο ματς της πρεμιέρας με την Πολωνία είναι να μπει η μπάλα στο πλεκτό, σύμφωνα με τον Φάνη Γκέκα

Αναλυτικά η συνέντευξή του Λαρισαίου φορ της εθνικής μας ομάδας στο “sport-fm.gr”:

-Είναι καθοριστική η πρεμιέρα της διοργάνωσης με τη διοργανώτρια Πολωνία;

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αλλά βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και στα τρία παιχνίδια, αρχή γενομένης με τους Πολωνούς. Εάν δεν πάρουμε αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη συνέχεια. Σε περίπτωση που έρθει η νίκη θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα, όμως θα πρέπει παραμείνουμε προσγειωμένοι».

-Ποιους τομείς βελτιώσατε τις ημέρες που βρίσκεστε στη Βαρσοβία;

«Ρίξαμε το βάρος σε κάποια πράγματα που δεν δουλέψαμε στην προετοιμασία στην Αυστρία. Μπορώ να πω, πλέον, ότι είμαστε έτοιμοι 100% για τον αγώνα της πρεμιέρας».

-Ποια είναι τα ατού της Εθνικής και που υπερτερείτε σε σχέση με τους Πολωνούς;

«Η δύναμη της Εθνικής είναι η ομάδα, το σύνολο. Και οι 23 ποδοσφαιριστές που μετέχουν στην αποστολή. Είμαστε απολύτως καλά και πανέτοιμοι από κάθε άποψη για την πρεμιέρα».

-Για την Πολωνία τι εικόνα έχετε;

«Είναι η διοργανώτρια χώρα και στηρίζετε σε 3-4 ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα. Μιλάμε για τους τρεις διεθνείς της Ντόρτμουντ, Λεβαντόφσκι, Μπλαζικόφσκι και Πιστσέκ, αλλά και τον Ομπρανιάκ της Μπορντό. Επίσης, είναι σημαντικός για την ομάδα και ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Σέζνι. Οι Πολωνοί ποντάρουν στη στήριξη του κόσμου, αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία. Εμείς μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό και να τους αιφνιδιάσουμε».

-Πώς αισθάνεσαι μετά τον τραυματισμό σου; Σε ανησυχεί το γεγονός ότι δεν σκόραρες στα δύο φιλικά με Σλοβενία και Αρμενία;

«Έχω ξεπεράσει εδώ και καιρό τον τραυματισμό μου. Είμαι καλά προετοιμασμένος και δεν με ανησυχεί κάτι. Θα παίξουμε σαν σύνολο για το αποτέλεσμα διότι στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται να πάρει το ματς ένας παίκτης».

-Δεν έχεις πετύχει γκολ σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Το έχεις σκεφτεί καθόλου;

«Δεν με απασχολεί και δεν αγχώνομαι. Περιμένω με ανυπομονησία το ματς της Παρασκευής για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα».

-Κρατάς ένα γκολ για το εναρκτήριο παιχνίδι του Euro;

«Εύχομαι να κερδίσουμε κι ας το βάλει κάποιος άλλος! Δεν είναι το σημαντικό ποιος θα σκοράρει, αλλά να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

-Ο Φερνάντο Σάντος δούλεψε πολύ στην τακτική στη διάρκεια της προετοιμασίας. Με δεδομένο ότι η αμυντική λειτουργία της Εθνικής είναι εξαιρετική να περιμένουμε κάτι καλό και επιθετικά;

«Κάντε λίγη υπομονή. Δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε τα πλάνα μας. Θα τα δούμε όλα στον αγωνιστικό χώρο την Παρασκευή».

-Είσαι αισιόδοξος για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος; Πιστεύεις θα περάσουμε στην επόμενη φάση;

«Πάντα είμαι αισιόδοξος και πιστεύω έχουμε τις δυνατότητες να προκριθούμε. Δίνουμε το παρών σε όλα τα μεγάλα γεγονότα τα τελευταία χρόνια και αυτό λέει πολλά Εάν δεν ήμασταν αισιόδοξοι δεν θα είχαμε προκριθεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

(sportfm.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις