ΛΑΡΙΣΑ

Η Παιδεία στο επίκεντρο του 1ου Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Ιουνίου από τις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου

Τα μέλη της νεολαίας Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Μπλιαχούτας, Βασίλης Γκόγκος και Νίκος Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το πολιτικό σκηνικό μεταβάλλεται συνεχώς και τα απομεινάρια του μνημονιακού μπλοκ προσπαθούν, μάταια όμως, να τρομοκρατήσουν και να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Η μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη  πολιτική  που ασκήθηκε την τελευταία διετία στο χώρο της Παιδείας και της Έρευνας, ήταν καταστροφική για την Δημόσια Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, πολύ περισσότερο που ήλθε ως συνέχεια των νεοφιλελεύθερων  επιλογών των κυβερνήσεων των προηγούμενων χρόνων.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακραίας αυτής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Για μας, η Παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας».

Οι άμεσες παρεμβάσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία είναι οι εξής:

1.Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων για την Παιδεία. Να παγώσουν όλες οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Καμία απόλυση στην εκπαίδευση. Να σταματήσουν όλες οι περαιτέρω  μειώσεις των κονδυλίων για την Παιδεία και την έρευνα.

2.Διασφάλιση της χρηματοδότησης για τις πιεστικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Αναπροσαρμογή της διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

3. Εξασφάλιση της λειτουργίας και διοίκησης όλων των τύπων δημόσιας γενικής και τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και των ΑΕΙ, το Σεπτέμβριο.

4. Ιδιαίτερο μέλημά μας είναι η άμβλυνση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Πρόγραμμα στήριξης των παιδιών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες, στήριξη των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και των σχολείων που λειτουργούν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε αυτό το πλαίσιο, οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, διοργανώνουν αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 το πρώτο τους Φεστιβάλ στην πλατεία Ταχυδρομείου, με σύνθημα «Ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα!».

ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία-συζήτηση, και ώρα 6.30μ.μ., με θέμα “Εκπαίδευση – Νέοι – Ανεργία” και εισηγητές τους Γιώργο Σταμπουλή, λέκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Καραμάνη, μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΝ και Γιώργο Μπλιαχούτα, γραμματέα Νεολαίας Λάρισας του ΣΥΝ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Θα ακολουθήσει συναυλία (στις 8.30μ.μ.) με τα συγκροτήματα των eX aNimo (ελληνικό rock), Mushroom jam (progressive rock), Hοt Rats (classic rock) και Domenica.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στον χώρο θα λειτουργεί παράλληλα :

Βιβλιοπωλείο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς.

Έκθεση φωτογραφίας με αφιέρωμα στον αγωνιστή της Δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη, στην απεργία του εργοστασίου της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, στα κινήματα αντίστασης ενάντια στα χαράτσια, στα διόδια κ.α., καθώς και στα φοιτητικά κινήματα (Ελλάδα, Ισπανία, Καναδάς, Χιλή).

ΕΠΙΣΗΣ: Στον χώρο του 1ου Φεστιβάλ νέων του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θα λειτουργεί μπαρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις