ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Περτούλι

Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΤΕΙ Λάρισας

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίθηκε κατά γενική ομολογία η πρωτότυπη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 5/6/2012 στο συνεδριακό κέντρο «Μαρόσα» του Αρχοντικού Χατζηγάκη στο Περτούλι.

Διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων Δάσους Περτουλίου, τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., το Ταμείο Διοικήσεως & Διαχειρίσεως Παν/κών Δασών και το Δήμο Πύλης (με την υποστήριξη του ΤΕΙ Λάρισας, του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου και του ΓΕΩΤΕΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έχοντας ως θέμα:

«Το περιβάλλον και ο άνθρωπος, πέρα από τη Δασολογία, στο έργο του αείμνηστου Καθηγητή Νίκου Στάμου».

Εκατό και πλέον προσκεκλημένοι (Καθηγητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, ο Δημάρχος, ο Αντιδήμαρχος Β. Πλαβός και στελέχη του Δήμου Πύλης, εκπρόσωποι του ΓΕΩΤΕΕ, ο Αντιδημάρχος Β. Τσιάνας και στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, Δασολόγοι των Δασικών Υπηρεσιών των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, η Δ/ντρια Ε. Τσιόντζιου και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Τρικάλων που ασχολούνται και με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, μέλη του Συλλόγου Φίλων Δάσους Περτουλίου, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Περτουλίου), ενθουσιάστηκαν με την εκδήλωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μέχρι τη λήξη της!!

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Καθηγητής του ΤΕΙ Λάρισας, ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους για το σκοπό αυτής, και αναγνωρίζοντας όσους βοήθησαν ενεργά στη διοργάνωσή της.

Πρώτος από τους εισηγητές ήταν ο Καθηγητής της Σχολής Δασολογίας & Φ.Π. κ. Δημήτριος Αλιφραγκής, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας, με θέμα της ομιλίας του «Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον και άνθρωπος».

Μέσα από μια διεξοδική ιστορική αναφορά, από τους προϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους αλλά και τη σύγχρονη εποχή, ανέλυσε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και τις συνέπειές της στις ανθρώπινες κοινωνίες και πολιτισμούς.

Ακολούθησαν αμέσως μετά οι εισηγήσεις πολύ αξιόλογων επιστημόνων, που είναι οι νεότεροι διδάκτορες του Εργαστηρίου Δασικής Οικονομικής της Δασολογικής Σχολής του Α.Π.Θ..

Η όλη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Καθηγητή της Σχολής Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Νικόλαο Στάμου για τη μεγάλη του συμβολή στην πρόοδο της δασολογικής επιστήμης- αλλά κυρίως για το απαράμιλλο ήθος, την εντιμότητα, την ευγένεια ψυχής, και στον ΑΝΘΡΩΠΟ Ν. ΣΤΑΜΟΥ, που αποτέλεσε και αποτελεί πρότυπο για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και συνεργαστούν μαζί του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του Καθηγητή Στάμου κα Σύλβια και τα παιδιά του Γιάννης και Λήδα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις