ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Άρρηκτοι εθνικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου”

Στην Αντιπεριφερειάρχη  Λάρισας ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Αθλητικού Οργανισμού

Τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Αθλητικού Οργανισμού κ. Κων. Παπακώστα υποδέχτηκε το πρωί στο γραφείο της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Ο κ. Παπακώστας βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Λαρισαίου κ. Γιώργου Τσιτρούλη που φέρει τον τίτλο: «Κύπρος – Βωμοί και Κάστρα», μία εκδήλωση που υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Η αντιπεριφερειάρχης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Κύπριο Γενικό Διευθυντή για τη διερεύνηση συνεργασιών ανάμεσα στη Λάρισα και στην Κύπρο, τόσο σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού, όσο και στον αγροτικό τομέα.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Με μεγάλη μου χαρά υποδέχομαι τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Αθλητικού Οργανισμού κ. Κων. Παπακώστα καταρχάς ως επίσημο εκπρόσωπο του «αδελφού» κυπριακού λαού,  ως εξέχοντα αθλητικό παράγοντα αλλά και ως διακεκριμένο αθλητή της δισκοβολίας, της σφαιροβολίας και του τζούντο.

Αποτελεί κοινή συνείδηση ότι μας ενώνουν βαθειά οι άρρηκτοι εθνικοί δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου, δυο χωρών με μια ψυχή, δεσμοί που με ενέργειες και πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ιδιαίτερα σε τούτη την περίοδο της γενικευμένης -και όχι μόνο οικονομικής κρίσης –  η επικοινωνία και η συνακόλουθη συνεργασία μας αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε θέσει εξαρχής σαν προτεραιότητά μας την προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού. Στηρίζουμε δράσεις, ενέργειες και εκδηλώσεις στην περιοχή μας που προάγουν το πνεύμα του αθλητικού ιδεώδους, συμβάλουν στην ενίσχυση  της προβολής του πολιτισμού της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα και στηρίζουν την τοπική  οικονομία.

Είναι ευτυχής συγκυρία η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του συντοπίτη μου, από τη Νίκαια, Γιώργου  Τσιτρούλη για τη μαρτυρική Κύπρο, καθώς φέρνει ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς και διανοίγει νέες προοπτικές συνεργασίας».

Και οι δύο πλευρές πάντως συμφώνησαν ότι η εκδήλωση, έστω κι αν έχει ως εφαλτήριο τον αθλητισμό, μπορεί κάλλιστα να διανοιχθούν προοπτικές αθλητικής και ευρύτερα πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα σε Λάρισα και Κύπρο.

Στο τέλος της συνάντησης η κ. Καραλαριώτου  δώρισε στον κ. Παπακώστα έναν τόμο με την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας κι εκείνος με τη σειρά του ανταπέδωσε με μία χειροτεχνία που απεικονίζει ελληνικό καράβι του 4ου αιώνα π. Χ. το ναυάγιο του οποίου βρέθηκε ανοικτά της Κερύνειας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κων. Μέγας, ενώ τον κ. Παπακώστα συνόδευαν ο ποιητής κ. Γιώργος Τσιτρούλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας κ. Αθαν. Καρατόλιας και ο συντελεστής της μελοποίησης των ποιημάτων κ. Δημ. Κοντούρης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις