ΛΑΡΙΣΑ

Ζήτησαν την άμεση κατάργηση του χαρατσιού για τα ακίνητα

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου στη ΔΕΗ Λάρισας

Το ΠΑΜΕ, το ΕΚΝΛ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, πραγματοποίησαν σήμερα στη Λάρισα μια ακόμα κινητοποίηση ενάντια στα βάρβαρα και άδικα χαράτσια που επέβαλαν στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και παρέδωσαν εκατοντάδες νέους λογαριασμούς που πληρώθηκαν χωρίς το χαράτσι στη ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα κατήγγειλαν την αυθαίρετη και προκλητική ενέργεια της ΔΕΗ, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις καταναλωτών προχώρησε στην μεταφορά χρημάτων που πλήρωσαν για την αξία ρεύματος + δημοτικών τελών + ΕΡΤ στις εφορίες έναντι του χαρατσιού, παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές κατέθεσαν δήλωση με την οποία διευκρίνιζαν ότι τα χρήματα που πλήρωσαν αφορούσαν το ρεύμα + δημοτικά τέλη + ΕΡΤ και όχι το χαράτσι.

Μ’ αυτό τον τρόπο εμφανίζεται ότι είναι απλήρωτο το ρεύμα και απειλεί με διακοπή της παροχής του.

Επίσης σε μια μεγάλη κατηγορία καταναλωτών εξακολουθεί να στέλνει στους λογαριασμούς το χαράτσι του 2011, παρ’ ότι δηλώνει ότι μεταφέρθηκε στις εφορίες.

Το ΠΑΜΕ, το ΕΚΝΛ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, αξιώνουν:

             Την κατάργηση του χαρατσιού για τα ακίνητα και να θεωρηθούν εξοφλημένοι οι λογαριασμοί που πληρώθηκε η αξία του ρεύματος, των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ, ανεξάρτητα αν το έστειλε η ΔΕΗ το ποσό αυτό στην εφορία.

             Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος γιατί δεν πληρώθηκε το χαράτσι ή λόγω αδυναμίας γιατί κάποιος έμεινε άνεργος ή μειώθηκε δραστικά το εισόδημά του δεν πλήρωσε το ρεύμα.

(Φωτογραφία αρχείου από την ηλεκτρονική σελίδα του “Ριζοσπάστη”)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις