ΛΑΡΙΣΑ

Συνεπή και ευέλικτο ΕΛΓΑ υπόσχεται ο Λυκουρέντζος με κυβέρνηση Ν.Δ.

Διαρθρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΕΛΓΑ αλλά στα μέτρα της… κρίσης, εξήγγειλε από τη Λάρισα ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Onlarissa.gr που αφορούσε τις μεγάλες καταστροφές από τη χαλαζόπτωση, ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε πως «η Ν.Δ. αισθάνεται υπερηφάνεια για το έργο της ως κυβέρνηση μέσω του ΕΛΓΑ και την υπερηφάνεια αυτή μας επιτρέπουν να την εκδηλώνουμε οι ίδιοι οι αγρότες γιατί ξέρουν ότι ήμασταν δίπλα τους κάθε δύσκολη στιγμή».

Ωστόσο, εξήγησε πως «μεσολάβησε μία κυβέρνηση που έταζε στους πάντες και στα πάντα με τα «λεφτά υπάρχουν». Τώρα δεν είναι ίδιες οι συνθήκες. Άλλες ήταν το 2007 και άλλη είναι η Ελλάδα η οποία θα παραλάβουμε. Είναι η Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου, του Γ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Βενιζέλου ομολογούν την αποτυχία τους παντού.

Σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας και με την προσπάθεια την οποία θα καταβάλουμε, επιδιώκουμε οι αποζημιώσεις να είναι εντός τριμήνου, οι εκτιμητές να επισκέπτονται εγκαίρως τις περιοχές και να βελτιωθεί ο υφιστάμενος κανονισμός του ΕΛΓΑ με όλες εκείνες τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν».

«ΕΥΡΩ Ή ΟΛΕΘΡΟΣ»

Εκφράζοντας την πεποίθηση πως «η Ν.Δ. Θα είναι ο νικητής των εκλογών της 17ης Ιουνίου» ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε πως το διακύβευμα των εκλογών θα είναι «εάν η Ελλάδα θα παραμείνει χώρα – μέλος της Ε.Ε., εάν θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ ή αν η Ελλάδα πάρει το δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή, στον όλεθρο, σε καταστάσεις άγνωστες».

«ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Σε ότι αφορά το ζητούμενο της ανάπτυξης, είπε πως απαιτείται πρώτα ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον.  Και πρόσθεσε: «η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις διαμορφώνουν τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία στη χώρα μας».

«ΑΝΕΦΙΚΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ»

Απέναντι στην πρόταση της Ν.Δ., ο κ. Λουκουρέντζος υποστήριξε ότι «υπάρχουν προτάσεις που δοκιμάστηκαν σε άλλες χώρες, έχουν αποτύχει και έχουν καταδικαστεί από τους λαούς. Είναι ανέφικτες».

Έθεσε μάλιστα το ρητορικό ερώτημα «αν αυτοί που καταθέτουν αυτές τις προτάσεις είναι αφελείς ή επικίνδυνοι;» για να απαντήσει πως «είναι αφελείς γι’ αυτό και γίνονται επικίνδυνοι.» Εξήγησε δε, πως «η υλοποίηση τέτοιων θέσεων θα έθετε αυτομάτως την Ελλάδα εκτός Ε.Ε. και ευρώ».

«ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ»

Ευρισκόμενος σε μία κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε πως «οποιαδήποτε άλλη επιλογή (σ.σ. εκτός από τη Ν.Δ.) που θα έθετε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης θα είχε οδυνηρές συνέπειες στην αγροτική οικονομία. Τα περίπου 3.5 δις επιδοτήσεων που καταβάλλονται ετησίως, οι δυνατότητες στήριξης της ελληνικής οικονομίας δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν από έλλειψη πόρων».

ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ερωτηθείς για το με ποιες δυνάμεις θα μπορούσε η Ν.Δ. να συνεργαστεί την επομένη τον εκλογών ώστε να δημιουργήσει κυβέρνηση, αρνήθηκε να ονοματίσει κόμματα, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες παρατηρούνται προγραμματικές σύγκλισης.

«Πρώτα να δούμε τι πολιτική θα εφαρμόσουμε και μετά ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Κληθείς να απαντήσει αν η Ν.Δ. μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο Ευρώ, κατέστησε σαφές πως η Ν.Δ. είναι «η φερέγγυα ευρωπαϊκή δύναμη» και διαβεβαίωσε πως «από εμάς δεν υπάρχει κίνδυνος να τεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης».

ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΚΑΛΟΜΠΑΤΣΙΟ

Ο κ. Λυκουρέντζος εξήρε το παράδειγμα του υποψηφίου βουλευτή κ. Χρήστου Καλομπάτσιου που όπως είπε «ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να τεθεί τελευταίος στο ψηφοδέλτιο για να συμβολίσει ότι ο αγώνας αυτός είναι για την πατρίδα, πέραν προσωπικών επιδιώξεων».

«ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»

Σε άλλη δημοσιογραφική ερώτηση για το θέμα της κ. Αλεξάνδρας Ζωγράφου η οποία ήταν υποψήφια στις εκλογές της 6ης Μαΐου χωρίς ωστόσο να βρεθεί ποτέ στη Λάρισα, ο κ. Λυκουρέντζος απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στο… καταστατικό του κόμματος!

Τον κ. Λουκουρέντζο προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαευθυμίου ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες «να δουν τις εκλογές με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα αφού το διακύβευμα είναι ευρωζώνη ή δραχμή».

Μαζί του βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές του νομού αλλά και κομματικά στελέχη.

Απόστολος Ράιδος / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις