ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δερματολόγος αρνήθηκε πλήρη εξέταση γιατί λαμβάνει μόνο 5 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ!

Σε καταγγελία προς τον ιατρικό σύλλογο Μαγνησίας προέβη αγανακτισμένος Βολιώτης

Την άρνηση γιατρού δερματολόγου να προβεί στην πλήρη εξέταση της κόρης του με την δικαιολογία πως από τον ΕΟΠΥΥ λαμβάνει το ποσό των 5 ευρώ μόλις καταγγέλλει ο Αναστάσιος Λαγός, ενώ ήδη προέβη σε σχετική καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγό την Παρασκευή η κόρη του, είναι 14 ετών, με τη σύζυγό του είχαν κλείσει ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ σε δερματολόγο για εξέταση ακμής.

Όπως περιγράφει η σύζυγός του «η γιατρός μας δέχτηκε την καθορισμένη ώρα. Όταν πήγαμε στο γραφείο της, της είπα πως επειδή η κόρη μου είναι στην εφηβεία το δέρμα της είναι πολύ ευαίσθητο και έχει πολλά σπυράκια που της ζήτησα να εξετάσει».

Ωστόσο σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες η γιατρός χωρίς καν να εξετάσει την 14χρονη έγραψε μια συνταγή με αλοιφές και φάρμακα και όταν ζητήθηκε στη συνέχεια να εξετάσει και τις ελιές εκείνη περιορίστηκε στο να απαντήσει πως «δεν βλέπω τίποτα το ανησυχητικό».

«Η γιατρός δεν σηκώθηκε από την καρέκλα της. Δεν την άγγιξε καν την κόρη μου και απλά έγραψε μερικά φάρμακα. Όταν δε της ζήτησα να την εξετάσει τόσο για τα σπυριά, όσο και για τις ελιές, μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι ιδιαίτερο και από εκεί και πέρα δεν μου έδωσε άλλη απάντηση», σημειώνει η Γεωργία Μπρη, η σύζυγος του κ. Λαγού.

Μάλιστα η ίδια προσθέτει πως «όταν είδα ότι δεν πρόκειται να την εξετάσει της ζήτησα να δει έστω κάτι σπυράκια που έχει βγάλει η κόρη μου στις μασχάλες της και τα θεωρώ πολύ ανησυχητικά, για να μου απαντήσει η γιατρός:

Δεν μου λέτε, κυρία μου, με 5 ευρώ που δίνει ο ΕΟΠΠΥ θέλετε να σας εξηγήσω όλη την δερματολογία; Να κλείσετε άλλο ραντεβού για το σπυράκι. Εκείνη τη στιγμή η αντίδρασή της με έπιασε εξ απήνης και το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να πάρω το παιδί και να σηκωθούμε να φύγουμε».

Ο κ. Λαγός την ίδια μέρα προέβη σε καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας μέσω αποστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δραμητινό «ακόμη δεν έχω λάβει κάποια καταγγελία, ωστόσο φυσικά και μόλις τη λάβουμε θα την εξετάσουμε».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε και με τη δερματολόγο, η οποία και τόνισε πως «έρχονται με ραντεβού από τον ΕΟΠΠΥ και μου ζητούν να εξετάσω 15 πράγματα. Να μου ζητήσουν ένα το καταλαβαίνω, να μου ζητήσουν δύο επίσης, αλλά όταν ζητούν να εξετάσω τόσες παθήσεις είναι λογικό να τους πω να κλείσουν ένα άλλο ραντεβού.

Άλλωστε δεν νομίζω πως είναι κακό που είπα στην κυρία να κλείσει ένα δεύτερο ραντεβού, μέσω του ταμείου της φυσικά, για να εξετάσω την κόρη της αφού μου ζήτησε να κοιτάξω τόσα πράγματα».

Πάντως ο κ. Λαγός χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά της γιατρού και σημειώνει πως «με αυτό τον τρόπο προσβάλλει τους ασθενείς της και στο τέλος, αν νομίζει πως η αποζημίωση είναι μικρή, να αποχωρήσει από το ασφαλιστικό ταμείο».

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις