ΛΑΡΙΣΑ

Με στελέχη της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκαν Λαρισαίοι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Επίσκεψη στα γραφεία του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Λάρισα πραγματοποίησε κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελούμενο από τους υποψήφιους Βουλευτές , Κόκκαλη Βασίλη, Αθανασίου Κατερίνα, Μαργαρίτη Θανάση, Ντουρουντάκη Ελένη και μέλη της συντονιστικής επιτροπής του κινήματος στον νομό.

Από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ κατατέθηκαν τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που αφορούν τους Δημοσίους υπαλλήλους με κυρίαρχο ζήτημα εκείνο της συμπύκνωσης των μισθών με αποτέλεσμα την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου και της ζωής όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Το κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεσμεύτηκε για την παρέμβαση και στήριξη των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ και παρουσίασε τις προτάσεις του κινήματος για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης που μεταξύ άλλων είναι :

ü  Κατάργηση της Μονιμότητας για τις νέες προσλήψεις στο Δημόσιο τόσο νομοθετικά όσο και Συνταγματικά με σχετική τροποποίηση της οικείας Συνταγματικής Διάταξης.

ü  Καταγραφή όλης της περιουσιακής κατάστασης Δημοσίων Υπαλλήλων, Δημοσίων Λειτουργών, Δικαστών & λοιπών λειτουργών της Δικαιοσύνης, Ένστολων και εν γένει παντός Κρατικού Υπαλλήλου ή λειτουργού που φέρει δικαίωμα Υπογραφής ή ασκεί δημόσια εξουσία ή λειτουργία κατά τον χρόνο διορισμού του ή τοποθετήσεώς του σε Δημόσια ή Κρατική Υπηρεσία ή Αρχή. Ετήσια ενημέρωση της Βάσης Δεδομένων που θα δημιουργηθεί. Καθιέρωση, πέραν των άλλων πειθαρχικών, αστικών ή ποινικών ευθυνών ως νόμος  ορίζει, της ποινής της Δήμευσης υπέρ του Δημοσίου Ταμείου κάθε περιουσίας που αποκτάται από τα ως άνω πρόσωπα και κατά τον χρόνο ελέγχου ή μετά το πέρας της σχέσης των ως άνω προσώπων με το Δημόσιο ή το Κράτος δεν δύναται να δικαιολογηθεί με βάση τα εισοδήματά του προσώπου ή αυτά της οικογένειας του.

ü  Εκσυγχρονισμός και προσαρμογή του κώδικα των Δήμων, με σκοπό να καταστεί εργαλείο περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής.

ü  Αναθεώρηση του σχεδίου Καλλικράτης, με την συνεργασία της ΕE, Περιφερειών, της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος και τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση.

ü  Επανεξέταση (από μηδενικής βάσης) της αποστολής και της χρησιμότητας όλων των ΝΠΔΔ, τα οποία είναι σήμερα αντικείμενο πιθανής συγχώνευσης ή κατάργησης.

ü  Παραμένει υπό την εποπτεία του Κράτους και αναβαθμίζεται το Ινστιτούτο  Γεωλογικών Μελετών Ελλάδος, καθώς και το σύνολο του Εθνικού Οπτικοαουστικού Αρχείου, ενώ συγχρόνως τα πνευματικά και άλλα άυλα δικαιώματα περνούν στην Νέα Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα.

ü  Άμεση υλοποίηση προγράμματος μηχανογράφησης και ψηφιοποίησης εγγράφων και πιστοποιητικών Δήμων, Περιφερειών, Δημοσίων Αρχών, Υπουργείων και Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και πλήρης ενεργοποίηση εσωτερικού δικτύου ανταλλαγής Πληροφοριών μεταξύ των φορέων του Δημοσίου ή του Κράτους στις συναλλαγές του με τον πολίτη.

ü  Ολοκλήρωση της μηχανογράφησης Υπηρεσιών και μονάδων της Διοίκησης και θέση σε εφαρμογή ηλεκτρονικού, on line, συνεχούς συστήματος εσωτερικής επικοινωνίας της Διοίκησης (intranet) σε κεντρικό και αποκεντρωμένο επίπεδο με όλες τις Μονάδες και τους Κρατικούς Υπαλλήλους αυτών, ανταλλάσσοντας πληροφορίες και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

ü  Καθιέρωση νέου ενιαίου Μισθολογίου πλην περιορισμένων ειδικών περιπτώσεων (Δικαστικών -Στρατιωτικών), όπου Κρατικοί Υπάλληλοι με ίδια τυπικά προσόντα για ίδια εργασία θα αμείβονται με ίση αμοιβή. Τυχόν ποιοτικά χαρακτηριστικά της εργασίας ή τυχόν διαφοροποιήσεις στο ωράριο λειτουργιών των μονάδων Διοίκησης δικαιολογούν μισθολογική βελτίωση.

ü  Δημιουργία, νέου, Πειθαρχικού Κώδικα Κρατικών Υπαλλήλων καθώς και αντίστοιχου Κωδικοποιημένου Κεντρικού Κανονισμού Εργασίας & Καθηκοντολογίου Κρατικών Υπαλλήλων.

ü  Επανεξέταση της λειτουργίας, της αποστολής και των προϋπολογισμών των ανεξαρτήτων αρχών.

ü  Εκσυγχρονισμός υποδομών και αναβάθμιση του περιεχομένου σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να μετατραπεί σε βάθος τετραετίας, στο κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό, που θα αναλάβει να προετοιμάσει θεωρητικά και πρακτικά, τα μετέπειτα κρατικά στελέχη για την ενσωμάτωση και απορρόφησή τους από τον κρατικό μηχανισμό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις