ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων

Στο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου Ελασσόνας το πρωί της Τρίτης 5 Ιουνίου 2012 διοργάνωσε εκδήλωση περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος 2012.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας, συμμετείχαν το Δασαρχείο Ελασσόνας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας και περιβαλλοντικές ομάδες των τριών Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Ελασσόνας

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Παιδής Αθανάσιος υπογράμμισε στους μαθητές την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Έπειτα η Δασάρχης Ελασσόνας κ. Φτίκα Ζωή αναφέρθηκε στην αξία του δασικού περιβάλλοντος και στην ανάγκη φροντίδας του.

Τέλος ο διοικητής του ΠΣ Ελασσόνας κ. Μουλτσιάς Ελευθέριος αναφέρθηκε στο ρόλο του Πυροσβεστικού Σώματος στην πρόληψη και στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Ακολούθησε επίδειξη της λειτουργίας των πυροσβεστικών μηχανημάτων και δειγματική δενδροφύτευση με σκοπό την ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους συμμετείχαν και παρακολούθησαν ομαδικές δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση όλων των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ.

Οι δραστηριότητες, που περιελάμβαναν και πολλά ομαδικά παιχνίδια, ήταν αφιερωμένες στο δάσος και αποσκοπούσαν στη μετάδοση γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με τη ζωή στο δάσος, την αξία και την προσφορά του και την προστασία του.

Παράλληλα, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα μέσω του ελεύθερου παιχνιδιού να εκφραστούν και να απολαύσουν τη φύση. Στην εκδήλωση έλαβε μέρος και η Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαδοπούλου Μαρία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις