ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στο Βόλο

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 10 το πρωί με τη συμμετοχή όλων των φορέων πυρόσβεσης της περιφέρειας

Την  Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 στις 10 το πρωί στην περιοχή Αγίου Ονουφρίου του Δήμου Βόλου θα διεξαχθεί η αναβληθείσα λόγω καιρικών φαινομένων Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «Δια Πυρός 2012» σε πραγματικές συνθήκες με συμμετοχή όλων των Φορέων πυρόσβεσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Σκοπός της άσκησης είναι η καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο,  προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή  ετοιμότητα , ο συντονισμός και η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην δασοπυρόσβεση φορέων.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει δασική πυρκαγιά μεγάλης έντασης και ταχείας εξέλιξης  σε πευκόφυτη έκταση πλησίον οικισμών με δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στην πραγματοποίηση της θα συμμετάσχουν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας (22 οχήματα , υδροφόρα και βοηθητικά, Πεζοπόρα Τμήματα  και σύνολο 60 ανδρών) , Πολιτική Προστασία Μαγνησίας με μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό , Εθελοντικές Ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας , ΕΛ.ΑΣ , Δασική Υπηρεσία , Στρατός και Δ.Ε.Η.

Επικεφαλής του Διευθύνων Επιτελείου της άσκησης θα είναι  ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Δ.Π.Υ. Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Λαθύρης και Επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού και διεξαγωγής αυτής  ο Διοικητής Π.Υ. Βόλου Πύραρχος Νικόλαος Μιχαλάκης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις