ΛΑΡΙΣΑ

“Όχι στον αποχριστιανισμό της Ελλάδας” λέει ο Μάξιμος

Την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση της Ορθοδοξίας με το ελληνικό Έθνος επεσήμανε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος από την πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Λιβάδι Ελασσόνος, απ’ όπου ξεκίνησε η επανάσταση του Ολύμπου το 1822.

Συγκεκριμένα ο Λαρισαίος βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Για εμάς τους Έλληνες η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο θρησκεία. Είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τις δοκιμασίες και τους αγώνες του έθνους. Είναι βίωμα και τρόπος ζωής.

Όσοι, λοιπόν, απεργάζονται τον αποχριστιανισμό της Ελλάδας, αξιώνοντας πότε την κατάργηση της διδασκαλίας των θρησκευτικών και της πρωινής προσευχής στα σχολεία και πότε την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων απο τις σχολικές αίθουσες ή την απαγόρευση του εκκλησιασμού των μαθητών στις εθνικές επετείους και του αγιασμού στην έναρξη του σχολικού έτους ή των εργασιών της βουλής, ματαιοπονούν.

Η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πιστή στις παραδόσεις της πατρίδας μας, τιμά την ορθόδοξη εκκλησία για τη διαχρονική της προσφορά στο Γένος, αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα.

Με τη βοήθεια του Θεού και τη συστράτευση όλων των υγειών δυνάμεων η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις