ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια βραδιά για τη Μελίνα στο «Κτήμα Χαροκόπου»

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου από τις 8.30 το βράδυ

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση «Ευχή Ζωής» διοργανώνει μία βραδιά που όμοιά της δεν έγινε ποτέ στη Λάρισα. Ανοίγει για πρώτη φορά στο Κοινό το «Κτήμα του Χαροκόπου» και ξεναγεί τους πολίτες στους χώρους που έζησε η Μεγάλη Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου, με ώρα προσέλευσης 8.30 μ.μ.

 

Λίγα λόγια για την εκδήλωση από τους διοργανωτές: «Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και αφορά όλους όσους θέλουν να στηρίξουν τις σωματικά και ψυχολογικά κακοποιημένες γυναίκες, όπως επίσης και τα παιδιά που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους. Αφορά, δηλαδή, όλους όσους θέλουν να στηρίξουν το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Ευχή Ζωής”.

 

Μαζευόμαστε σε μια βραδιά προσφοράς σε παιδιά και γυναίκες που το έχουν ανάγκη… Μαζευόμαστε σε μια βραδιά μνήμης για την αθάνατη Μελίνα. Διότι ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι στα χώματα του “Κτήματος του Χαροκόπου” περπάτησε η Μεγάλη Ελληνίδα.

 

Αιτία ήταν ο γάμος της Μελίνας Μερκούρη με τον Παναγή Χαροκόπο τον νεότερο, ο οποίος ήταν μέλος της δυναστείας Χαροκόπου. Τότε η Μελίνα σπούδαζε στη Δραματική Σχολή, όταν γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Παναγή που ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Ο έρωτας τους ήταν θυελλώδης και μετά τον γάμο τους εγκαταστάθηκαν στον «Πύργο» που τώρα ανοίγει τις πύλες του.

 

Θυμόμαστε τη γυναίκα – πρότυπο που η ενέργεια, η δυναμικότητα και η αγωνιστικότητά της μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και τρόπο ζωής για κάθε γυναίκα. Τιμούμε τη γυναίκα – σύμβολο που η προσφορά της στην Πατρίδα και τον Πολιτισμό έχει αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα με το μικρό της όνομα… Θυμόμαστε και τιμούμε τη Μελίνα.

 

Ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας και με την συμμετοχή μας στην βραδιά ας αγκαλιάσουμε τις κακοποιημένες γυναίκες και τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που το έχουν ανάγκη».

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

 

-Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

 

-Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος  Σωτήρης Πολύζος.

 

-Χαιρετισμός της εκδήλωσης από την υπεύθυνη της διοργανώτριας εταιρείας «ΚΑΡΑΛΗ PR»,  Βιβή Καραλή.

 

-Χαιρετισμός από την Μαριέττα Λάμπρου, πρόεδρο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Ευχή Ζωής».

 

-Παρουσίαση και ομιλία του ηθοποιού Γιάννη Βόγλη σχετικά με την προσωπικότητα της Μελίνας.

 

-Ομιλία της ηθοποιού  Μπέτυς Βαλάση η οποία θα μιλήσει για την καλλιτεχνική δραστηριότητα της μεγάλης Ελληνίδας Μούσας Μελίνας Μερκούρη.

 

-Ομιλία της ηθοποιού κ. Μιμής Ντενίση, η οποία θα μιλήσει για την Μελίνα Μερκούρη, αλλά και για κακοποιημένες γυναίκες.

 

-Ομιλία της ηθοποιού κ. Βάσιας Τριφύλλη, σχετικά με τις προσωπικές εμπειρίες κοντά στην μεγάλη ηθοποιό, αλλά και την καλλιτεχνική της πορεία με την Μελίνα Μερκούρη.

 

-Τελευταίος ομιλητής ο κ. Βιταλίνο Γατένιος, επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης του κτήματος «Χαροκόπου», ο οποίος θα μιλήσει για την ιστορία του κτήματος.

 

-Στιγμές από την ζωή της Μελίνας Μερκούρη – Παρουσίαση

 

-Καλλιτεχνική «ανάσα» με τραγούδια από τον Λαρισαίο μουσικό κ. Θωμά Θωμαΐδη

 

-Κλείσιμο της βραδιάς με τον Μουσικό Αλέξανδρο Χατζή. Θα τον συνοδεύει μουσικά η Μάγδα Βαρουχά.

 

Επιπλέον τη βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους και άλλα πολλά επώνυμα μέλη του πολιτιστικού, πολιτικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού τομέα.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει προσφορά ποτών και εδεσμάτων (Τιμή εισόδου 10 ευρώ. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν υπέρ του Ιδρύματος «Ευχή Ζωής»).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις