ΚΟΣΜΟΣ

Η κρίση επηρεάζει αρνητικά 28 εκατομμύρια Ιταλούς

Πρόκειται για τον μισό πληθυσμό της χώρας

Την άποψη πως από την οικονομική κρίση επηρεάζονται περίπου 28 εκατομμύρια Ιταλοί πολίτες, εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κοράντο Πασέρα.

Ο Ιταλός υπουργός στην δήλωσή του, διευκρίνισε πως εννοεί «τους συγγενείς και τις οικογένειες, δηλαδή, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων και όσων παύτηκαν προσωρινά από την δουλειά».

Σε μία χώρα με 60.000.000 κατοίκους ο αριθμός αυτός επηρεάζει ουσιαστικά σχεδόν τον μισό πληθυσμό.

«Όταν μου ζητούν την συνταγή για την ανάπτυξη, νιώθω μεγάλη αμηχανία, διότι δεν υπάρχει μια και μόνο συγκεκριμένη πρωτοβουλία που να τονώσει την αναπτυξιακή πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Πασέρα τονίζοντας πως «εργαζόμαστε πάνω στην επίτευξη αυτού του στόχου εδώ και καιρό».

«Κάθε ημέρα διερωτώμαι τι μπορούμε να προσθέσουμε στην ατζέντα για την ανάπτυξη. Και αναφέρομαι στο μεγάλο πρόβλημα της απασχόλησης, που αφορά τόσο την Ιταλία όσο και ολόκληρη την Ευρώπη.

Στηρίζω ανοικτά την θέση τόσων πολιτών που πιστεύουν ότι ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα έφερνε σοβαρά οικονομικά οφέλη.

Νομίζω ότι μπορούμε να το συζητήσουμε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα» είπε ο στενός συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, παρεμβαίνοντας σε οικονομικό φόρουμ της πόλης Τρέντο, της βόρειας Ιταλίας.

Close