ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι χειρότερες μεταγραφές της ΑΕΛ!

Δείτε το Top 4 με τις χειρότερες μεταγραφές της ΑΕΛ. Ας θυμηθούμε τα μεγαλύτερα «παλτά» που έχουν περάσει από τον κάμπο.

Το aelole.gr κάνει μια μίνι ανασκόπηση των μεγάλων… παλτών που έχουνε φορέσει κατά το παρελθόν τη τιμημένη φανέλα της ΑΕΛ, από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Κώστας Πηλαδάκης.

Από το καλοκαίρι του 2004 μέχρι τώρα από την ΑΕΛ έχουν περάσει περισσότεροι από… 100 παίκτες. Κάποιοι εξ αυτών ήρθαν στην ΑΕΛ σαν «μεσσίες» και έφυγαν σαν «παλτά».

Οι παίκτες που έπαιξαν μπάλα μόνο… στα site, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τις εφημερίδες και τα κανάλια.

Αυτοί που “ξεχώρισαν” από το γεγονός ότι ενώ δαπανήθηκαν υπέρογκα ποσά για να έρθουν στον κάμπο, δεν απέδωσαν ούτε το ελάχιστο!

Ο λόγος για τους Στίβεν Μακίνουα, Λοράν Ρομπέρ, Γκέρεμι Ντζίταπ και Μπο Μπενζά.

Στίβεν Μακίνουα

 Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε ως πολύ μεγάλη μεταγραφή που θα προσδώσει μεγάλη δύναμη στην επίθεση της ΑΕΛ. Ήρθε στις 15 Ιουλίου 2010 με δανεισμό για έναν χρόνο από την Λάτσιο, έχοντας τη δυνατότητα της οψιόν αγοράς του, με το τέλος του δανεισμού.
Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση, από όλες τις μεταγραφές έχοντας πραγματοποιήσει 10 συμμετοχές, 8 εκ των οποίων μπήκε ως αλλαγή και κατάφερε να σκοράρει μόλις μία φορά.
Ο ορισμός των «πεταμένων λεφτών» ο Νιγηριανός επιθετικος για την ΑΕΛ! Ο Στίβεν Μακίνουα γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας στις 26/7/1983 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά στην Εμπεντέι. To 2000 αποκτήθηκε από την Ρετζιάνα, η οποία αργότερα τον παραχώρησε, ως δανεικό, στην Κονελιάνο.
Την επόμενη χρονιά (2001) η Κόμο απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του. Το καλοκαίρι του 2003 η Κόμο απέκτησε και το υπόλοιπο 50% για να τον παραχωρήσει τον Αύγουστο του ιδίου χρόνου με μεταγραφή στη Τζένοα, ενώ το καλοκαίρι του 2005 μεταγράφθηκε στην Παλέρμο για το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Την επόμενη χρονιά υπέγραψε στην Λάτσιο, στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα. Ο Μακίνουα έχει 14 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, από το 2004 και μετά.
Λοράν Ρομπέρ
Ο Λοράν Ρομπέρ γεννήθηκε στο Σεν Μπενουά στις 21 Μαϊου του 1975 και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα στη Μονπελιέ.
Ήρθε στην ΑΕΛ σε ηλικία 33 ετών και πραγματοποίησε μόλις έξι συμμετοχές, 5 εκ των οποίων μπήκε ως αλλαγή. Συνολικά αγωνίστηκε 136 λεπτά, απογοητεύοντας τους πάντες με τις τραγικές εμφανίσεις του. Αποχώρησε από την ΑΕΛ το Γενάρη του 2009, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει άλλη ομάδα και αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Ο Λοράν Ρομπέρ με τεράστια εμπειρία, καθώς είχε αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη όπως το γαλλικό Σαμπιονά, την ισπανική Πριμέρα Ντιβιζιόν, την αγγλική Πρέμιερσιπ και την Εθνική ομάδα της χώρας του, υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με τους «βυσσινί» στις 27 Αυγούστου του 2008.
Τον γνωρίσαμε με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, όπου είχε κάνει καλές εμφανίσεις με αποκορύφωμα το κατόρθωμα του, να πετύχει 6 γκολ στη νίκη με 7-2 επί της Ρόζενμποργκ στις 24 Οκτωβρίου του 2000.
Ο Ρομπέρ στην καριέρα του είχε αγωνιστεί πριν έρθει στην ΑΕΛ, στις Μονπελιέ (1994-99), Παρί Σεν Ζερμέν (1999-2002), Νιούκαστλ (1999-2005), Πόρτσμουθ και Μπενφίκα (2005-06), Λεβάντε (2006-07) Σεντ Ραφαέλ, Ντέρμπι και Τορόντο (2007-08).
Γκέρεμι Ντζίταπ
Μπορεί να ήρθε το καλοκαίρι του 2010 και συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου του 2010 στην Λάρισα, μετά βαΐων και κλάδων, ωστόσο η προσφορά του κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Θεωρήθηκε η κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΛ και μια από τις κορυφαίες που έγιναν ποτέ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πλούσιο βιογραφικό του δεν ήταν ικανό για να τον κάνει να στεριώσει στην ΑΕΛ.
Λίγους μήνες αργότερα, ο Ντζιτάπ Γκέρεμι αποχωρεί φέροντας τον τίτλο του…«παλτού» έχοντας πραγματοποιήσει 10 συμμετοχές, 5 εκ των οποίων μπήκε ως αλλαγή. Γεννημένος στην πόλη Μπαφουσάμ του Καμερούν στις 20/12/1978 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ομάδα της γενέτειράς του, τη Ρασίνγκ, το 1995.
Στη μία και μοναδική του χρονιά εκεί, πανηγύρισε την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου Καμερούν. Τον επόμενο χρόνο (1996) μετακόμισε στην Παραγουάη για λογαριασμό της Σέρο Πορτένο και την ίδια περίοδο χρίστηκε διεθνής. Λίγους μήνες αργότερα μεταγράφηκε στην Ευρώπη.
Πρώτος του σταθμός ήταν η τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί στην οποία κατέγραψε 57 συμμετοχές τη διετία 1997-99. Οι εμφανίσεις του (που συνοδεύτηκαν και από 9 γκολ) έγιναν το «διαβατήριο» για τη μεταγραφή του στη Ρεάλ.
Ο Γκέρεμι έκανε το μεγάλο μπαμ στην καριέρα του όταν αγωνίστηκε για τρία χρόνια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (1999-2002), ενώ ακολούθησαν ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μίντλεσμπρο και η Νιούκαστλ. Ήταν διεθνής από το 1996 και με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας του Καμερούν μετράει συνολικά 116 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει και 13 τέρματα.
Μπο Μπενζά
Ο Μπο Ζερόμ Μπενζά γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1976 στην Κινσάσα του Κονγκό, αλλά έχει τη βελγική υπηκοότητα.
Τον Μπο Μπενζά ενέταξε στο δυναμικό της η ΑΕΛ στις 29 Ιουνίου του 2008, πραγματοποιώντας μια σημαντική μεταγραφή, ωστόσο δεν έπαιξε ούτε σε ένα ματς πρωταθλήματος!
Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Βέλγος διεθνής επιθετικός, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους αγωνιστικούς χώρους, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του και έλυσε το συμβολαίου του με τους «βυσσινί».
Το ξεκίνημά τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν στην Κουρτρό και ακολούθησε η μεταγραφή στο Μουσκρόν, όπου η εξαιρετική σεζόν του Μπο (30 αγώνες – 11 γκολ την περίοδο 1996-97) τον έφερε στη Σταντάρ Λιέγης.
Εκεί είχε μια γεμάτη τριετία καταγράφοντας 52 επίσημες συμμετοχές και 20 γκολ, επιδόσεις που του άνοιξαν τον δρόμο για διεθνή καριέρα. Σε ηλικία 23 ετών ήρθε η μεταγραφή στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Ιανουάριο του 2000 και λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατακτώντας το πρωτάθλημα Πορτογαλίας.
Ο ίδιος είχε καταλυτική συμβολή σε εκείνο το διάστημα με 17 παρουσίες και 3 πολύτιμα γκολ. Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε και δεύτερη διάκριση με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ.
Στις αρχές της σεζόν 2000-01 συμφώνησε με την Γαλατασαράι, αλλά η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη κι έτσι πριν καν προλάβει να παίξει επίσημο αγώνα επέστρεψε στο Βέλγιο και τη Μουσκρόν, όπου αναγεννήθηκε αγωνιστικά.
Σε δυόμισι σεζόν πέτυχε 27 γκολ σε 62 ματς. Το καλοκαίρι του 2004 πήρε μεταγραφή στην Άντερλεχτ, τη σπουδαιότερη από πλευράς ιστορίας και κατακτήσεων ομάδα του Βελγίου.
Στην τετραετία που ακολούθησε πανηγύρισε δύο πρωταθληματικούς τίτλους (2006 & 2007), ένα Σούπερ Καπ (2007) κι ένα Κύπελλο (2008).
 aelole.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις