ΛΑΡΙΣΑ

Στο ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Λάρισας Ηρώ Διώτη, Ελένη Ανδριοπούλου και Νέστορας Αντωνίου επισκεφθήκαν τη Θεραπευτική Κοινότητα ‘Έξοδος» και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον υπεύθυνο του Θεραπευτικού Προγράμματος κ. Σωτήρη Μπουντή.

Οι διαπιστώσεις από αυτή την επίσκεψη, αν και ήδη γνώριζαν την κατάσταση και τον τρόπο που αντιμετώπιζε ως τώρα η πολιτεία την θεραπεία των εξαρτημένων από ουσίες ατόμων και την επανένταξή τους στην κοινωνία, είναι κάτι παραπάνω από θλιβερές: Είναι ανεπίτρεπτες για μια κοινωνία που θέλει να αυτοαποκαλείται «πολιτισμένη»…

Διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά την έλλειψη του κράτους και την αδυναμία του να συνειδητοποιήσει ότι η στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων δεν είναι μόνο δαπάνες, αλλά και κοινωνικός, καθώς και παραγωγικός πλούτος.

Γιατί όταν βοηθάς κάποιον που έχει χάσει τον δρόμο του να τον ξαναβρεί, στηρίζεις την ίδια την κοινωνία και την παραγωγή της, αφού σύντομα εκείνος θα μπορέσει ξανά να είναι ένα ισότιμο μέλος της με δικαίωμα στην εργασία.

Δεν μπορεί στο πλαίσιο της «μείωσης των δημοσίων δαπανών» και των γενικότερων περικοπών που οι κυβερνήσεις των μνημονίων εφάρμοσαν, να ξεχνάς αυτούς που χρειάζονται περισσότερο την στήριξή σου.

Η αναγκαιότητα για την πραγματική στήριξη των στεγνών Θεραπευτικών Προγραμμάτων είναι επιτακτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, δεσμεύεται τόσο απέναντι στους εξαρτημένους συνανθρώπους μας, όσο και απέναντι στο προσωπικό των Θεραπευτικών Προγραμμάτων που δίνει έναν καθημερινό αγώνα παρά την αδιαφορία της Πολιτείας, παρ’ όλες τις μειώσεις μισθών και τις τραγικές ελλείψεις, ότι προτεραιότητά του θα είναι η ουσιαστική στήριξή τους!

Με διαφάνεια και την απαραίτητη συμμετοχή κάθε εμπλεκόμενου φορέα, θα χτίσουμε μαζί μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στη χώρα μας!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις