ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στους Γόννους

Μπορεί το καλοκαίρι να άργησε να έρθει αλλά οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ήδη ξεκίνησαν στην περιοχή τον Γόννων.

Αναλυτικά:

Έκθεση στο σπίτι του ζεύγους Ζ. & Κ. Παπαδημητρίου στους Γόννους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ζεύγος Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου, διοργανώνουν στο πατρικό σπίτι στους Γόννους, μια ακόμη έκθεση ζωγραφικής, την 22η ! Κάθετα αντίθετοι με την εμπορευματοποίηση της τέχνης των γκαλερί, προσφέρουν σε καλλιτέχνες από το χώρο των εικαστικών, ντόπιους και ξένους, τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους, χαρίζοντας στους ανθρώπους που επισκέπτονται τις εκθέσεις στιγμές αισθητικής και πνευματικής απόλαυσης. Στη φετινή έκθεση εκθέτουν έργα τους ένας Έλληνας, ο Χάρης Χριστοδουλίδης (υδατογραφίες) και δύο Γερμανοί, ο Μάρκος Άμπτς και ο Τζώνη Σούλτς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 7 Ιούλη 2012 στις 9,00 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το επόμενο Σάββατο 14 Ιούλη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2310-815.935 & 6978-579.508

Σύγχρονη Πινακοθήκη Γόννων

Να τονίσω στο σημείο αυτό ότι άρχισαν και συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες στο κτίριο της παλαιάς κοινότητας Γόννων στην κεντρική πλατεία, όπου θα στεγαστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών η Σύγχρονη Πινακοθήκη με έργα που δώρισαν για το σκοπό αυτό το ζεύγος Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου.

Στόχος του ζεύγους είναι ο περαιτέρω εμπλουτισμός της Πινακοθήκης που θα δώσει τη δυνατότητα σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες να απολαύσουν αξιόλογα έργα τέχνης. Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν – εκτός απροόπτου – προγραμματιστεί να γίνουν την Κυριακή 8 Ιούλη 2012.

Η 1η Μουσική Κατασκήνωση στο Συκούριο.

Από τις 09 μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Συκούριο Λάρισας η 1η Μουσική Κατασκήνωση. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τεμπών ΔΟΠΑΠΕΠΤ φιλοδοξεί μ’ αυτή τη δράση που οργανώνει η Μουσική του Σχολή να συνδυαστούν καλοκαιρινές διακοπές και επιμόρφωση σε ένα φυσικό τοπίο ανάμεσα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο. Απευθύνεται σε νέους μουσικούς, σπουδαστές μουσικής, δασκάλους, καλλιτέχνες αλλά και σε ακροατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Πρωταρχικός σκοπός των διοργανωτών της είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα δώσουν τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες σε νέους κυρίως μουσικούς όλων των επιπέδων να συναντηθούν, να συμπράξουν, να εργαστούν ομαδικά και να παρουσιάσουν, τα γνωστά και άγνωστα έργα που θα διδαχθούν, από τον πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο των Μουσικών Συνόλων. Η Μουσική Κατασκήνωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μουσικούς οποιουδήποτε οργάνου ή σε όποιο μουσικό σχήμα θέλει να μελετήσει και να παρουσιάσει συγκεκριμένα έργα.

Πληροφορίες Μουσική Σχολή δήμου Τεμπών : Τηλ. 2495-052.128 και 6944-935.836 & 210-25.18.987, E-mail : musika.sykouri@gmail.com

Την Επιτροπή διοργάνωσης της κατασκήνωσης αποτελούν οι : Κρητικός Βασίλης , Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών Χατζηπαναγιώτου Μένη (Υπεύθυνη Μουσικής Σχολής) και Φωτόπουλος Δημήτρης, Καλλιτεχνικά υπεύθυνος. Την Μουσική Κατασκήνωση Συκουρίου συνδιοργάνωσε η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου

Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού (Κατεύθυνση Λογοτεχνίας) του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α), το EUMOF (European Mobility folktales) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Ολύμπου, διοργανώνουν το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, στις 29 και 30 Ιουνίου 2012, στην Καλλιπεύκη και στον Παλαιό Παντελεήμονα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις, επιστημονικές ανακοινώσεις, εργαστήρια, θέατρο, μουσική απαγγελία ποιημάτων, παιχνίδια και δραστηριότητας για παιδιά, κ.α., ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Για το λόγο, ότι οι θέσεις στα εργαστήρια είναι περιορισμένες, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην κ. Ντανιέλα Στάμου: τηλέφωνο και fax: 24210 74861(Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-13:00) και στο nstamou@ece.uth.gr Τέλος, να σημειωθεί ότι η εκδήλωση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τεμπών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες: www.pofa.ece.uth.gr, www.uth.gr, www.kalipefki.site.gr

“Bara-Party” Μπάρα Πάρτι

Για ακόμη μία χρονιά οι φίλοι στο Συκούριο διοργανώνουν την εκδήλωση με τον καθιερωμένο πλέον τίτλο «Μπάρα – Πάρτι». Στις φετινές εκδηλώσεις θα συμμετέχει και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 30 Ιούνη 2012 στη γνωστή μπάρα με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις.

http://dimgougoulias.byethost32.com/index.php/politismos-periballon/item/59-oi-kalokairines-ekdiloseis-stin-perioxi-mas

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις