ΕΛΛΑΔΑ

Απολύονται αλλά παραμένουν στα στρατόπεδα!

Φαντάροι δεν έχουν χρήματα για να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους …

Στα στρατόπεδα αναγκάζονται να παραμείνουν όσοι φαντάροι απολύονται και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους.

Την είδηση αλίευσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων από την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ ΠΥΡΓΟΥ», η οποία σε μονόστηλο με τίτλο «Ξεμένουν στα στρατόπεδα» αναφέρει τα εξής:

«Άποροι φαντάροι που ολοκληρώνουν τη θητεία τους αναγκάζονται να φιλοξενηθούν επί μέρες στο στρατόπεδο που υπηρέτησαν, επειδή δεν έχουν χρήματα ούτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους!

Όπως κατήγγειλε άπορος και απελπισμένος πατέρας φαντάρου, διοικητής στρατοπέδου στα σύνορα, στον οποίο απευθύνθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει ο γιος τους στο σπίτι, του απάντησε :

” Δυστυχώς, δεν είναι στο χέρι μου. Η εντολή από το ΓΕΣ είναι ρητή. Καμιά συνδρομή στα οδοιπορικά των στρατιωτών”.

Εκατοντάδες είναι οι φαντάροι που δε βγαίνουν από τα στρατόπεδα τις ημέρες που έχουν άδεια, διότι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ, ενώ και τα συσσίτια στον Στρατό καλά κρατούν.

Είναι τα ίδια παλικάρια που θα κληθούν να πολεμήσουν όταν τεθεί σε κίνδυνο, μια χώρα που τους εξευτελίζει και τους εξαθλιώνει με αυτόν τον τρόπο».

Από την πλευρά του το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πιστεύουμε ότι η τελευταία παράγραφος κρύβει όλη την ουσία: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ολόκληρο το αστικό κατεστημένο και τα κόμματα εξουσίας του, πετούν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες νέους, τους σπρώχνουν στη μετανάστευση, τους επιβάλλουν ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό και εργασιακό κολαστήριο, και αν χρειαστεί θα τους πετάξουν ως κρέας στα κανόνια τους.

Μόνη προοπτική για τον κόσμο της εργασίας οι αποφασιστικοί-μαχητικοί αγώνες για το γκρέμισμα της αστικής πολιτικής, ανεξάρτητα του ποια παραλλαγή ακροδεξιάς ή αριστερής κυβερνητικής διαχείρισης και απαίτησης θυσιών, έχουμε μπροστά μας.

Μόνη προοπτική λοιπόν για τους συναδέλφους φαντάρους η ανάπτυξη ενός Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό».

(topontiki.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις