ΛΑΡΙΣΑ

Εκτός ΕΟΠΥΥ ο κλάδος υγείας του ΕΤΑΑ

Το ΤΕΕ χαιρετίζει την απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, και η οποία κάνοντας αποδεκτή σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει ότι «ο Κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ έχει τη δυνατότητα να μην ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από 1-6-2012».

Επίσης, το ΤΕΕ σε σχετική ανακοίνωση «υπογραμμίζει την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού, κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, με την έκδοση της σχετικής απόφασης του αρμόδιου υπουργού Εργασίας, η οποία ικανοποιεί αίτημα των Διπλωματούχων Μηχανικών, όπως επίσης του συνόλου των επιστημονικών κλάδων, ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ.

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράφηκε από τον υπουργό κ. Α. Ρουπακιώτη κατόπιν παρεμβάσεων, που ασκήθηκαν προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, τα προηγούμενα 24ωρα, σε κλίμα καλής συνεννόησης από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη, σε συνεργασία με τους Προέδρους του ΕΤΑΑ και ΕΤΑΑ –ΤΣΜΕΔΕ Α. Ζαφειρόπουλο και Ι. Γαμβρίλη. Σημειώνεται ότι με το θέμα είχε ασχοληθεί και η Δ. Ε. του Τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας του ΤΕΕ ενώ δημόσιες παρεμβάσεις υπήρξαν και από τον πρόεδρό του Ντ. Διαμάντο.

Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, προέβλεπε να μην ενταχθεί ο Κλάδος Υγείας του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να αναληφθούν πρωτοβουλίες, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων ιατροφαρμακευτικών παροχών και υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του Ταμείου.

*Με το υπάρχον καθεστώς και ανεξάρτητα από τον ΕΟΠΥΥ αποφασίστηκε να συνεχίσουν να λειτουργούν οι Κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στο οποίο υπάγονται οι ασφαλισμένοι μέλη των επιστημονικών συλλόγων. Την απόφαση έλαβε προχθές η διοίκηση του Ταμείου ανακοινώνοντας τα ακόλουθα:

«Το Δ. Σ. του Ταμείου είχε αποφασίσει στις 26.4.2012 την εφαρμογή του άρθρου 44 παρ. 14 του Ν. 4075/2012, που παρέχει τη δυνατότητα σε Τομείς Υγείας του να εξαιρούνται της ένταξής τους στον ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής κάλεσε τους επιστημονικούς συλλόγους των ασφαλισμένων, όπως αποφασίσουν περί της εντάξεως ή μη. Ήδη στο σύνολό τους σχεδόν οι Σύλλογοι έχουν αποφασίσει την εξαίρεσή τους από την ένταξη και εκκρεμεί η σύνταξη σχετικής αναλογιστικής μελέτης ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση μέχρι τις 31.12.2012.

Τις αποφάσεις αυτές του Δ. Σ. καθώς και ερμηνευτική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων έχουμε υποβάλλει στο εποπτεύον Υπουργείο Υγείας, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε λάβει αρνητική απάντηση. Επιπροσθέτως δεν έχει εκδοθεί καμία Υπουργική Απόφαση ή Εγκύκλιος αναφορικά με την μεταφορά προσωπικού, της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.

Με βάση τα ανωτέρω το Δ. Σ. του ΕΤΑΑ στη συνεδρίασή του της 31.5.2012 ομόφωνα αποφάσισε την συνέχιση λειτουργίας των Τομέων Υγείας του Ταμείου μας με το ήδη υπάρχον καθεστώς και την παροχή των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις