ΛΑΡΙΣΑ

Σεμινάριο αγγειοχειρουργικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Πολυπαραγοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος (Π.Ο.Α.Λ.) του Π.Γ.Ν. Λάρισας και το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων (Ι.Α.Π.) διοργανώνει σεμινάριο με πρακτική άσκηση για την περίδεση λεμφοιδήματος με χρήση του MOBIDERM το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 στο Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Το λεμφοίδημα είναι νόσος που επιφέρει στον ασθενή σημαντική σωματική και ψυχική αναπηρία. Μπορεί να αντιμετωπισθεί ικανοποιητικά, αλλά αυτό απαιτεί την πολύπλευρη προσέγγιση του ασθενούς από ομάδα ιατρών και επαγγελματιών υγείας καθώς και την ενεργή συμμετοχή του ασθενούς και της οικογένειάς του.

Βασικό στοιχείο της αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος είναι η συμπιεστική περίδεση. Το σύστημα Mobiderm είναι μία νέα μέθοδος περίδεσης που επιτρέπει την ευκολότερη εφαρμογή από το θεραπευτή, αλλά και την ευκολότερη εκπαίδευση του ασθενή στην εφαρμογή του, με σκοπό την αυτοδιαχείριση.   

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες υγείας, ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής, βασικές γνώσεις ! για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, εστιάζοντας στον τρόπο εφαρμογ ής του συστήματος Mobiderm.

Ο αριθμός συμμετεχόντων στο σεμινάριο δε θα ξεπεράσει τα 45 άτομα και γι’ αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας που εξασφαλίζεται με την έγκαιρη εγγραφή. Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή είναι στις 20 Ιουνίου 2012.

Ομιλητές είναι ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, ο Λέκτορας Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Στυλιανός Κούτσιας, ο Αγγειοχειρουργός από την Αθήνα κ. Κωνσταντίνος Δελής, η Επιμελήτρια Αγγειοχειρουργικής Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Αικατερίνη Δράκου, ο  Επικ. Επιμελητής Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Αντώνιος Βούζας, ο Αγγειοχειρουργός από τη Λάρισα κ. Νικόλαος Ρούσας και η Φυσικοθεραπεύτρια του Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Μαρία-Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Την επιμέλεια της πρακτικής άσκησης θα έχουν οι Φυσικοθεραπεύτριες του Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Μ-Χ. Παπαδοπούλου και κ. Ρ. Στάνκοβα-Σάλτα.

Πληροφορίες εγγραφής στα τηλ. 2413501022, 2413502160 και στα sites www.vascsurg-uth.gr & www.ivd.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις