ΛΑΡΙΣΑ

Σαφή παρέμβαση στο κύκλωμα εμπορίας αγροτικών προϊόντων υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Βασισμένη στη δέσμευση πως «κανένα αγροτικό προϊόν δε θα πρέπει να πουλιέται κάτω από το κόστος παραγωγής» είναι η δέσμη μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες.

Τη σχετική παρουσίαση του αγροτικού προγράμματος πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα η υπεύθυνη Αγροτικής Πολιτικής της Πολιτικής Γραμματείας Ειρήνη Κατσινοπούλου σε σχετική εκδήλωση (φωτό).

Η κ. Κατσινοπούλου σε δηλώσεις της στο onlarissa.gr εξήγησε πως «οι προτάσεις της  Κομισιόν για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική από το 2014 έως το 2020 προβλέπουν  πρακτικά μείωση των βασικών επιδοτήσεων στο μισό».

Και πρόσθεσε πως «μέσα σ’ αυτή την τεράστια κρίση επιμένουν στα ίδια δόγματα. Δηλαδή στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της αγοράς, χωρία καμία ρύθμιση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων, καμία μέριμνα για εξασφάλιση τιμών που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και το αγροτικό εισόδημα, καμία μέριμνα για τη διατροφική επάρκεια των χωρών της Ευρώπης συνολικά αλλά και της κάθε χώρας ξεχωριστά».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε καθιστώντας σαφές πως αυτή η πολιτική «απορρίπτεται» και συμπλήρωσε πως οφείλει να αναπτυχθεί ο μηχανισμός εκείνος που θα φέρει «σαφή παρέμβαση σε όλο το κύκλωμα εμπορίας με ορισμό τιμών».

Εξηγώντας τη σκέψη της έφερε ως παράδειγμα τη θεσμοθέτηση της αναγραφής της τιμής παραγωγού σε κάθε προϊόν ενώ επεσήμανε πως «το σημαντικότερο είναι η συλλογική οργάνωση των αγροτών σε συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών αλλά σε καμιά περίπτωση σε αυτό το έκτρωμα που έχει καταλήξει το σημερινό συνεταιριστικό κίνημα».

Newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις