ΛΑΡΙΣΑ

«Νοσταλ-γαία» ο νέος γυναικείος συνεταιρισμός στους Αγίους Αναργύρους

Πρώτες στη Θεσσαλία και από τις πρώτες στη χώρα οι γυναίκες των Αγίων Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ.

Μετά από την ενεργή δράση τους στο σύλλογο Γυναικών Αγίων Αναργύρων, ίδρυσαν χθες τον πρώτο στη Θεσσαλία «Αστικό Συνεταιρισμό Κοινωνικού Σκοπού» με την επωνυμία «Νοσταλ-γαία».

Όπως φαίνεται και από την πολύ ευρηματική επωνυμία του Συνεταιρισμού, ο σκοπός των γυναικών είναι να επανέλθουν στη γη και να δημιουργήσουν μέσα από αυτή.

Οι πρώτες προσπάθειες μέσα από την επάνοδο των γυναικών στη γη είναι η παραγωγή και η τυποποίηση αρωματικών φυτών, όπως ρίγανη, χαμομήλι κλπ.

Τα ιδρυτικά μέλη του κοινωνικού συνεταιρισμού είναι αποφασισμένα να αναπτύξουν μέσα από τη σχέση τους με τη γη προϊόντα, καινοτόμα και ανθρώπινης υγείας. Μέσα βέβαια από την κοινή δράση τους θα μπορούν να βοηθήσουν και το οικογενειακό εισόδημα που τελευταία πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Φυσικά και αυτή η κοινή προσπάθεια των γυναικών έγινε με την ουσιαστική και πρακτική βοήθεια της Εταιρίας «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» και τον πιο έμπειρο σ’ αυτές τις δράσεις γεωπόνο Ντίνο Μπλιάτσιο. Έτσι μετά την δράση του στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ο Ντίνος Μπλιάτσιος αναπτύσσει πλέον και τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς και όπως φαίνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις