ΛΑΡΙΣΑ

Έργα 30,5 εκατ. ευρώ στον Τύρναβο

Σε εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την απόκτηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου o κ. Αγοραστός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όλα τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε μια τραγική οικονομική συγκυρία για τη χώρα υλοποιούμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 30,5 εκατ. ευρώ στην περιοχή. Τα έργα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για τον τόπο, παράγουν μια σημαντική κινητικότητα στην τοπική οικονομία και κοινωνία, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, το Δήμο, τους ΤΟΕΒ, τους συνεταιρισμούς κ.α. ώστε με συνοχή και συνέργεια να έχουμε αποτελέσματα». Ακόμη τόνισε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αγροτικό τομέα καθώς είναι εκείνος που μπορεί να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα και να αποτελέσει λύση εξόδου από την κρίση.».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στα πλαίσια της ενημέρωσης που έγινε για τις άδειες νερού κάλεσε τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν εμπρόθεσμα (έως 16-6-2012) τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα Τμήματα Υδροοικονομίας των 4ων Περιφερειακών Ενοτήτων για να ολοκληρωθεί σε ότι αφορά τους ίδιους η έκδοσης άδειας χρήσης νερού, διαδικασία η οποία όπως τόνισε είναι πλέον απλουστευμένη και με αισθητά μικρότερο κόστος.

Απ’ την πλευρά της κ. Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε τα εξής: «Με την εκδήλωση για τις γεωτρήσεις στον Τύρναβο, ολοκληρώνεται ένας κύκλος συναντήσεων και επαφών που πραγματοποιήσαμε σε όλους τους δήμους  της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας σχετικά με το πολύ σημαντικό ζήτημα των γεωτρήσεων. Οι αγρότες ενημερώθηκαν για την τροποποίηση της νέας ΚΥΑ που έγινε τον Απρίλιο του 2012 και απλοποιεί σημαντικά τις διαδικασίες σχετικά με την αδειοδότηση των γεωτρήσεων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των αγροτών τόσο στον Τύρναβο, όσο και συνολικά σε όλες τις εκδηλώσεις, που έγιναν με κίνητρο την πληρέστερη ενημέρωση τους σε ένα θέμα κρίσιμο για την πρωτογενή παραγωγή».

Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ακόμη ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση των αγροτών, δεδομένου ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν τομείς στους οποίους στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η τοπική οικονομία. «Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί μας παράγοντες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων με την πλήρη ενημέρωσή τους».

Καλωσορίζοντας τόσο τον περιφερειάρχη, όσο και την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Νίκος Μαλάκος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια και έχει σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση σημαντικών έργων στην περιοχή.Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επέμβασης αναφέροντας ότι με την συμπαράσταση της Αιρετής Περιφέρειας ευελπιστούμε να προωθηθούν ζητήματα που στοχεύουν στην ανακούφιση των πολιτών και τη δημιουργία και νέων υποδομών.

Αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται όπως τα παρουσίασε ο περιφερειάρχης:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ €

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΣΠΑ – Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη

5.904.000,00

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ Δ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΣΠΑ – Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη

15.073.650,00

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

425.363,28 €

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ”ΜΑΞΙΜ” ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

560.000,00 €

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΡΟΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ– ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ 1 (ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΚΑΙ 2 (ΔΕΞΙΑ) ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

1.886.393,46 €

ΈΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΗΧΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ – ΖΩΝΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ) ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

1.040.000,00 €

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

1.700.000,00 €

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ – ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας

2.299.243,27 €

ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

238.000 €

ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ

1.370.000 €

ΣΥΝΟΛΟ

 

30.496.650,01 €

Παράλληλα εκπονούνται:

1)      Υδρογεωλογική Μελέτη Τεχνικού Εμπλουτισμού Καρστικού Ασβεστολιθικού Συστήματος Τιταρήσιου Πηνειού Ποταμού Περιοχής Τυρνάβου προϋπ. 320.000

2)      Μελέτη για τη Βελτίωση Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης στο Τμήμα Γιάννουλη-Τίρναβος προϋπ. 1.050.000 €

Ενώ πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης:

– 2 χλμ από τον  κόμβο Ροδιάς έως κόμβο Αμπελώνα

– 1,5 χλμ σποραδικά στο δρόμο Αμπελώνα Τυρνάβου

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν όλοι όσοι παρακαλούθησαν την εκδήλωση και πήραν το λόγο, καθώς όπως ανέφεραν υπήρξε αναλυτική ενημέρωση τόσο για τη διαδικασία που απαιτείται για την απόκτηση άδειας χρήσης νερού αλλά και για το γεγονός ότι κατασκευάζονται τόσο σημαντικά έργα στην περιοχή. Στην εκδήλωση μίλησε ακόμη ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας κ. Ι. Μπαλαμότης, ενώ παρευρέθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος κα Μαρία Μαμάρα, πρόεδροι και δ/ντες των τοπικών ΤΟΕΒ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες της περιοχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις