ΛΑΡΙΣΑ

Επεισοδιακή η σύσκεψη για τους χαλαζοχτυπημένους Λαρισαίους στο υπουργείο

Αδιέξοδο δείχνουν οι συζητήσεις για την αποζημίωση των πληγέντων από το πρόσφατο χαλάζι αγροτών στο νομό της Λάρισας.

Τουλάχιστον αυτό διεφάνη στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρου Σαρρή, του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Μόσχου Κορασίδη και τοπικών φορέων.

Από την περιοχή παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, οι δήμαρχοι Λάρισας Κώστας Τζανακούλης και Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας και οι αγροτοσυνδικαλιστές κ.κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, Τάκης Τσικόπουλος, Αργύρης Μποτός και Γιώργος Λαδόπουλος.

Σημείο αντιπαράθεσης ακόμη και μεταξύ της λαρισινής αποστολής (!) ήταν  πρόθεση του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει μόνον την επανασπορά.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές επέμειναν πως κάτι τέτοιο θα ήταν ασύμφορο για τους αγρότες προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο να γίνει επανασπορά με αποτελεσματικό τρόπο αυτή την εποχή.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση στο onlarissa.gr του προέδρου της ΕΑΣ Λάρισας Χρήστου Σιδερόπουλου ο οποίος τόνισε πως «Ο ΕΛΓΑ προτρέπει να κάνουν οι αγρότες 150 ευρώ έξοδα επανασποράς για να έλθει να αποζημιώσει τον Σεπτέμβριο 80 ευρώ το στέμμα».

«Εξετάσαμε όλα τα αιτήματα που τέθηκαν και θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο, για να έχουν την καλύτερη μεταχείριση όσοι υπέστησαν ζημιές» δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ναπολέων Μαραβέγιας.

Το θέμα όμως σίγουρα αναμένεται να έχει «θερμή» συνέχεια…

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις