ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Περτούλι

Την Τρίτη 5 Ιουνίου στο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (6/6/2012) διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Δάσους Περτουλίου, τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., το Ταμείο Διοικήσεως & Διαχειρίσεως Παν/κών Δασών και το Δήμο Πύλης (με την υποστήριξη του ΤΕΙ Λάρισας, του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου και του ΓΕΩΤΕΕ), στο Περτούλι Τρικάλων στο Αρχοντικό Χατζηγάκη στις 5.6.2012 (ώρα έναρξης 09.00).

Το θέμα της ημερίδας είναι: «Το περιβάλλον και ο άνθρωπος, πέρα από τη Δασολογία, στο έργο του αείμνηστου Καθηγητή Νίκου Στάμου».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμηθεί τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και ο άνθρωπος – επιστήμονας Νικόλαος Στάμου για τη μεγάλη του συμβολή στην δασολογική επιστήμη.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής της Δασολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δημήτριος Αλιφραγκής που θα αναπτύξει το θέμα: «Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον και άνθρωπος».

Θα ακολουθήσουν έξι (6) ενδιαφέρουσες εισηγήσεις νέων επιστημόνων – διδακτόρων του Εργαστηρίου Δασικής Οικονομικής της Δασολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα:

•«Κατάρτιση δασολογίου και έργα ΑΠΕ σε δάση και δασικές εκτάσεις», του Δρ. Δημητρίου Παλάσκα,

•«Οικολογική καινοτομία και αειφορία στην υπηρεσία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος», του Δρ. Μάριου Τρίγκα

•«Οικονομική και κοινωνική σημασία των αγαθών, υπηρεσιών και λειτουργιών των φρυγανικών οικοσυστημάτων», του Δρ. Νικόλαου Θεοδωρίδη,

•«Περιβαλλοντική κοστολόγηση: μια ουτοπία σε περιόδους κρίσης;», του Δρ. Κων/νου Παπασπυρόπουλου,

•«Καλλιέργεια και Εμπορία της Τρούφας στην Ελλάδα: Οφέλη στο Περιβάλλον και στην Κοινωνία», της Δρ. Τσιτσιπάτη Βάιας και

•«Η σημασία της πιστοποίησης της αειφορικής διαχείρισης των δασών στην προστασία του περιβάλλοντος» του Δρ. Λευτέρη Κόλλια.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο τον αείμνηστο καθηγητή Νικόλαο Στάμου και την παρουσίαση του έργου του θα κάνουν οι: Ιωάννης Παπαδόπουλος, Καθηγητής του ΤΕΙ Λάρισας και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δάσους Περτουλίου και ο Αθανάσιος Χριστοδούλου, Αν. Καθηγητής της Δασολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Δ/ντής του Εργαστηρίου Δασικής Οικονομικής. Θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών πλακετών στην οικογένεια του καθηγητή Στάμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις