ΛΑΡΙΣΑ

Στις χαλαζόπληκτες περιοχές κλιμάκιο του δήμου Λαρισαίων

Κλιμάκιο του Δήμου Λαρισαίων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Περιαστικής, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τοπικής Οικονομίας κ. Ε. Αλαμάνη επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων.

Πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο επισκέφθηκε περιοχές στην Τερψιθέα, το Ελευθεραί, τη Ραχούλα και τη Φιλιππούπολη. Άλλωστε, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ Τζανακούλης, πρόκειται να συναντηθεί αύριο Παρασκευή στην Αθήνα, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να εκθέσει τη σοβαρότητα της κατάστασης

Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές, διαπιστώθηκε η ολοκληρωτική καταστροφή των βαμβακοκαλλιεργειών, αλλά και των μποστανιών όπως και η μερική καταστροφή στα σιτηρά και στον αραβόσιτο. Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση και ζητούν την άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Σε συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Αλαμάνης, στη Ραχούλα,  με τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, επόπτη Ν. Λάρισας, και τον Τμηματάρχη εκτιμήσεων κ. Κων/νο Καραμπάτσα, τονίστηκε ότι προκειμένου να γίνει η εκτίμηση των ζημιών, θα πρέπει οπωσδήποτε, όλοι οι παραγωγοί να αφήσουν μάρτυρες σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ. Επιπλέον, στη δήλωση ζημιάς που θα υποβάλλουν, θα πρέπει το κάθε αγροτεμάχιο να δηλώνεται με το τοπωνύμιο και το χαρτογραφικό υπόβαθρο (13ψήφιος αριθμός), όπως αυτά αναφέρονται στη δήλωση ΟΣΔΕ.

Το κλιμάκιο συνόδευσαν ο πρόεδρος της Τερψιθέας κ. Κ. Νότας , ο πρόεδρος των Ελευθερών κ. Κ. Παπακωστούλης, ο πρόεδρος της Ραχούλας κ. Κ. Τζέος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κυριτσάκας Ν. Βάιος και Κυριτσάκας Θ. Βάιος καθώς και πολλοί παραγωγοί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις