ΛΑΡΙΣΑ

Σε πληγείσες από χαλάζι περιοχές στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Σήμερα Πέμπτη κλιμάκιο υποψηφίων της ΔΗΜ.ΑΡ. αποτελούμενο από τους Θ. Ψύρρα, Γ. Αποστολίδη, Κ. Δεληγιάννη, Χ. Κασσάρου και Στ. Καραφέρια συναντήθηκε με το δήμαρχο του δήμου Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα και ενημερώθηκαν για τις ζημίες που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία στην περιοχή και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί να βοηθήσει να βρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

Μαζί με το δήμαρχο επισκέφτηκαν περιοχές και διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής.

Η Δημοκρατική Αριστερά ζητά α) να αποσπαστούν γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛΓΑ  από άλλες περιοχές για να συνεπικουρήσουν το προσωπικό του τοπικού ΕΛΓΑ ώστε η διαδικασία των εκτιμήσεων να διεκπεραιωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα β) να εξεταστεί αντικειμενικά η δυνατότητα της επανασποράς του βαμβακιού (η οποία μοιάζει αυτή τη στιγμή μάλλον αδύνατη και ασύμφορη) και να μην αφεθεί στη διακριτική επιλογή του κάθε μεμονωμένου παραγωγού γ) να αποδοθεί στον αγρότη το κόστος της έως σήμερα καλλιέργειας και δ) να δοθεί πρόσοδος έναντι του απολεσθέντος εισοδήματος από τον ΕΛΓΑ.

Παράλληλα η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι αποτελεί χαρακτηριστικό αδυναμίας της κρατικής μηχανής ο αιφνιδιασμός από μία θεομηνία και γι’ αυτό δεσμεύεται να φέρει στην επόμενη βουλή μια σειρά από μέτρα που αφορούν: την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, την αντικειμενικοποίηση της εκτίμησης με βάση επιστημονικά δεδομένα και παράλληλα την εξυγίανση του πολύπαθου ΕΛΓΑ ο οποίος από όργανο κομματικής εκμετάλλευσης να καταστεί εργαλείο ασφάλειας στα χέρια των αγροτών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις