ΛΑΡΙΣΑ

Γλέζος: «Πάμε για αυτοδυναμία ώστε να φέρουμε το λαό στην εξουσία»

Αισιόδοξος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε από τη Λάρισα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος Μανώλης Γλέζος

«Πάμε πολύ καλά. Πάμε για αυτοδυναμία, όχι για να κυβερνήσουμε αλλά για να φέρουμε το λαό στην εξουσία», τόνισε το απόγευμα της Πέμπτης από τη Λάρισα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Ο κ. Γλέζος, ο οποίος θα μιλήσει το βράδυ σε εκδήλωση του κόμματος στην Ελασσόνα, ανέφερε μιλώντας με δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης της Λάρισας ότι «ο ελληνικός λαός, παρά το γεγονός ότι ούτε προκάλεσε, ούτε δημιούργησε, ούτε τροφοδότησε την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την πλήρωσε εξ’ ολοκλήρου και βρίσκεται ήδη χρεοκοπημένος».

Παράλληλα, το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς επανέλαβε ότι «δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες, ούτε από δανειστές. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας», ενώ για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι απλά θα παλέψουν για τη βελτίωση κάποιων όρων για τη σκλαβιά του λαού!

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το πρόγραμμα αλλά και το στελεχιακό δυναμικό για να κυβερνήσει, ο Μανώλης Γλέζος ανάφερε χαρακτηριστικά : «Γιατί, δηλαδή, μόνο αυτοί είναι ικανοί; Αποδείχθηκε πόσο ικανοί είναι οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή. Ο λαός είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και τις πιο φρικτές συνθήκες, όπως το έχει αποδείξει την περίοδο της κατοχής. Θα βρούμε τον τρόπο να επιζήσουμε».

Μιλώντας για το ΚΚΕ και τις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επιθέσεις, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν είναι ούτε εχθρός, ούτε αντίπαλος, ούτε ανταγωνιστής, αλλά συναγωνιστής με διαφορετικές απόψεις. Την ώρα της μάχης δεν θα πούμε κουβέντα εναντίον του ΚΚΕ. Μετά τις εκλογές μπορούμε να συζητήσουμε.

Εκτίμησε παράλληλα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν τόνοι λάσπης και συκοφαντίας για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο λαός έχει ήδη κάνει μία υπέρβαση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσει και τη νέα επίθεση.

«Μας σπρώχνει ο λαός», τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν λέμε ότι δεν θα περάσουμε δύσκολες στιγμές. Το μόνο που ζητάμε είναι να κάνει ο λαός υπομονή. Δεν θα υπάρξει καμία άλλη θυσία».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Μανώλης Γλέζος, την επέτειο 71 χρόνων από το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολη – μαζί με τον αείμνηστο Λάκη Σάντα – , μοίρασε σε όλους τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, από ένα αντίτυπο της νέας έκδοσης της «Μαύρης Βίβλου της Κατοχής», υπογεγραμμένης από τον ίδιο

(newsroom onlarissa.gr)          

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις