ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για το Σχολικό Έτος 2011-2012 η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 3000 μαθητές των  δημοτικών σχολείων του διευρυμένου Δήμου Λαρισαίων , παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα μαθήματα αποκτώντας από νωρίς μια κατάλληλη παιδεία σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας στο δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων έγινε μια σημαντική διαδικασία αξιολόγησης των υπεύθυνων εκπαιδευτών από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των μαθητών, σε αντικείμενα που αφορούν τη γνώση του αντικειμένου, την προετοιμασία, τη μεταδοτικότητα, τη σχέση με τον εκπαιδευόμενο, και τη γενική συμπεριφορά.

Η αποτίμηση της όλης διαδικασίας έδειξε ότι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων δικαίως έχει αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις από το Υπουργείο Μεταφορών και από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και είναι παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους της χώρας που θέλουν να προσφέρουν στην εκπαίδευση  των  μαθητών, μέσα από ένα σύγχρονο και διαδραστικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής.

Χτες κατά την τελευταία ημέρα λειτουργίας του, ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην  επιτυχημένη λειτουργία του για το σχολικό έτος 2011-2012 διοργάνωσε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση κατά την οποία δόθηκαν οι έπαινοι συμμετοχής σε όλους τους μαθητές.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας και μόνο στη φετινή χρονιά φιλοξενήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν περίπου 3000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δράσεων Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Σπύρος Μπαρμπούτης, και η συντονίστρια και υπεύθυνη λειτουργίας του Πάρκου, ειδική σύμβουλος του δημάρχου Λαρισαίων κ. Βάσω Οικονόμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις