ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μόνο οι «τακτοποιημένοι» σύλλογοι θα χρησιμοποιούν το ΕΑΚΛ το καλοκαίρι

Παρά τις αντιδράσεις, επιμένει η διοίκηση του ΕΑΚΛ πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν κατά τη θερινή περίοδο μόνον από τους συλλόγους που είναι οικονομικά συνεπείς.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«μετά από προφορικό αίτημα συγκεκριμένων συλλόγων κυρίως (προπονητών), ο Πρόεδρος Κος Κουτσούκης Νικόλαος, συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. με μόνο θέμα το αίτημα των παραπάνω για: Αναστολή οφειλών προς το Ε.Α.Κ. Λάρισας.

Στο Δ.Σ. Παρέστησαν και ο Ταμίας κ. Κωνσταντέλλος Ευάγγελος, ο Έφορος κ. Τσάκος Παναγιώτης και το μέλος κ. Ζαούτσος Γεώργιος.

Η άποψη του Προέδρου κατά την εισήγησή του ότι τα Αθλητικά κέντρα θα πρέπει να διατίθενται στο λαό κάθε πόλης για άθληση, σύμφωνα με τον κανονισμό Ίδρυσής των και λειτουργίας των, βρήκε σύμφωνα τα μέλη του Δ.Σ.

Όμως λόγω της παρούσης οικονομικής κατάστασης της χώρας, που έχει ως συνέπεια την ελλιπή χρηματοδότηση του Ε.Α.Κ.Λ. το Δ.Σ. αναγκάστηκε να λάβει απόφαση για απόδοση όσο το δυνατόν μικρότερου τιμήματος από τους συλλόγους που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Μοναδικό κριτήριο της απόφασης ήταν να μείνουν οι χώροι του Ε.Α.Κ.Λ. ανοιχτοί, πράγμα το οποίο πετύχαμε έως σήμερα. (Ίσως το μόνο Ε.Α.Κ. της χώρας). Στα πλαίσια αυτά είχε αποφασισθεί η καταβολή των πέντε 5,00 € ανά αθλητή στο οποίο ποσό να επιβαρύνονται οι σύλλογοι & όχι οι αθλητές, με εξαίρεση ΑΜΕΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ & ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.

Στην απόφαση του τιμήματος συμφώνησαν οι σύλλογοι κατά τον καταρτισμό του χειμερινού προγράμματος, προπονήσεων & αγώνων της προηγούμενης περιόδου.

Δυστυχώς οι περισσότεροι σύλλογοι δεν τήρησαν τη συμφωνία τους, παρά τις τηλεφωνικές επαφές που είχε η Δ/νση του Ε.Α.Κ. μαζί τους.

Σε μια νέα προσπάθεια λόγω & της οικονομικής δυσχέρειας των συλλόγων σύμφωνα με δηλώσεις των παραγόντων τους, το Δ.Σ. του Ε.Α.Κ.Λ. είχε αποφασίσει  την αναπροσαρμογή του ποσού στα εξήντα 60,00 € ανά σύλλογο.

Δυστυχώς όμως & πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους περισσότερους συλλόγους.

Το Δ.Σ. δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στους συλλόγους κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, διότι επιθυμία μας ήταν είναι & θα είναι, οι ομάδες να ασχολούνται απερίσπαστα με τους αγώνες τους.

Τώρα μετά το πέρας των Πρωταθλημάτων & ενόψει καταρτίσεως του προγράμματος θερινών προπονήσεων το Δ.Σ. θεωρώντας:

Α) Ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται &

Β) Ότι οι συνεπείς σύλλογοι πρέπει να αναγνωρίζονται

Είχε αποφασίσει να συμπεριληφθούν στο θερινό πρόγραμμα μόνο όσοι σύλλογοι είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους έναντι του Ε.Α.Κ.Λ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση συλλόγων με αποτέλεσμα την επεισοδιακή συγκέντρωση της 29/05/2012.

Με την υπάρχουσα κατάσταση & με το παραπάνω σκεπτικό το Δ.Σ. του Ε.Α.Κ.Λ. στο έκτακτο Δ.Σ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α) Τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται και ως εκ τούτου στο θερινό πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν μόνο όσοι σύλλογοι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι.

Β) Θέλοντας όμως να βοηθήσουμε για ακόμη μια φορά τους  συλλόγους που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, δίνουμε την δυνατότητα να καταβάλουν αυτές σε δύο 2 δόσεις.

Γ) Οι Σύλλογοι που μετέχουν σε Πρωταθλήματα να χρησιμοποιούν κατ΄εξαίρεση τις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Λ. μέχρι τέλος των υποχρεώσεών τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις