ΛΑΡΙΣΑ

Αιχμές Δ.Σ.Λ. κατά της αστυνομίας για την υπόθεση του 35χρονου δικηγόρου

Ανακοίνωση με κριτική διάθεση κατά της αστυνομίας εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας με αφορμή τη σύλληψη 35χρονου δικηγόρου με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Ουσιαστικά ο Δ.Σ.Λ. ισχυρίζεται ότι οι αρχές βιάστηκαν να δημοσιοποιήσουν το θέμα, χάνοντας έτσι μία πιθανή ευκαιρία να συλλάβουν τον πακιστανό που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, για λόγους αρχής, δεν παίρνει θέση για την ενοχή ή αθωότητα του δικηγόρου σε σχέση με την πράξη, η οποία του αποδίδεται και είδε το φώς της δημοσιότητας στις 30-05-2012.

Αυτό θα το κρίνει με απόφασή του και μάλιστα αμετάκλητη το αρμόδιο Δικαστήριο ή Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα θα κινηθεί σε βάρος του και η εκ του νόμου προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης  γι’ αυτόν, όπως και για όλους τους πολίτες, ισχύει το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο πρέπει να το σέβονται άπαντες.

Ωστόσο, από τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας, προκύπτει ότι ο συνάδελφος έθεσε εξαρχής τον εαυτό του στη διάθεση των αστυνομικών αρχών κατά τρόπο που μπορούσε να συμβάλλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης εντός ολίγων μόνο ωρών.

Αντ’ αυτού, η ΕΛΑΣ προκρίνοντας την άμεση δημοσιοποίηση του θέματος, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του εμπλεκομένου αλλοδαπού και ακύρωσε τη δυνατότητα σύλληψής του.

Η «συμπεριφορά» αυτή μας προβληματίζει ιδιαίτερα και σαν πρώτο συμπέρασμα βγαίνει το προφανές, ενόψει και των διαστάσεων που έλαβε η υπόθεση, ειδικά στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, όπου έγινε κεντρικό θέμα επισκιάζοντας ακόμη και τη βεβαρημένη, λόγω εκλογών, πολιτική επικαιρότητα.

Θυσιάστηκε, δηλαδή, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, η ουσία  στο βωμό των εντυπώσεων, με παράλληλη βάναυση προσβολή των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου.

Μετά ταύτα, το εκτεταμένο ρεπορτάζ  και ειδικά οι θετικές αναφορές που απέρρεαν από αυτό, σε υπαλλήλους της περιφέρειας της αρμόδιας υπηρεσίας είναι έωλες και ανεξήγητες και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι προέκυψαν εξαιτίας της επίδρασης προσωπικών σχέσεων.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να απασχολήσει και τον αρμόδιο Εισαγγελέα, παραμένει: Γιατί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δημοσιοποίησαν εσπευσμένα το θέμα και ακύρωσαν το ενδεχόμενο έστω, αν όχι τη βεβαιότητα, να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον αλλοδαπό εντολέα του συναδέλφου;»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις