ΛΑΡΙΣΑ

Άλλη μία κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια

Στα γραφεία της ΔΕΗ Λάρισας μέλη της τοπικής Επιτροπής

Την Τετάρτη 30/5 μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στα χαράτσια πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα και ενημέρωσαν τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί.

Συναντήθηκαν με τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Ζιάκα, και κατέθεσαν γραπτό υπόμνημα καταγγέλλοντας ότι:

«Η ΔΕΗ αποδίδει χρήματα των καταναλωτών, που καταβάλλονται για την πληρωμή της αξίας της καταναλισκόμενης Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον λογαριασμό του τέλους ακινήτου – «χαρατσιού» με αποτέλεσμα αφενός να μην εισρέουν χρήματα στα ταμεία της και αφετέρου κατά παράβαση των συμβάσεων που έχει υπογράψει με τους πολίτες, να υπεξαιρούνται χρήματα που καταβάλλονται για την αξία του ρεύματος και να εμφανίζονται σαν χρεώστες .

Πολίτες που μέχρι πρόσφατα είχαν συμβάσεις με ιδιώτες παρόχους ηλ. Ενέργειας οι οποίοι πτώχευσαν,  προκειμένου να υπογράψουν νέες συμβάσεις με τη ΔΕΗ , εξαναγκάζονται να προσκομίζουν υποχρεωτικά αποδεικτικό πληρωμής του τέλους ακινήτου – «χαρατσιού» από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Την στιγμή που η ανεργία αφορά πλέον 1.500.000 πολίτες ενώ εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, επισφαλείς ή απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουν αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών αναγκών τους, η Διοίκηση της ΔΕΗ προβαίνει σε απροειδοποίητες διακοπές του ηλ. ρεύματος στερώντας ουσιαστικά την πρόσβαση σε ένα δημόσιο αγαθό και την εξυπηρέτηση βασικών κοινωνικών αναγκών

Η επιτροπή ζήτησε την επίσημη τοποθέτηση της ΔΕΗ στα καταγγελλόμενα, δηλώνοντας ότι αυτές οι πρακτικές είναι απαράδεκτες, καταχρηστικές και κοινωνικά ανάλγητες και κάλεσε τους πολίτες να αρνηθούν τους εκβιασμούς με όποιο τρόπο και από όποιο φορέα εκπορεύονται και τις πολιτικές που υποθηκεύουν τη ζωή και το μέλλον τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, δανειστές και τοκογλύφους.

Η επιτροπή ενημέρωσε και το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ δηλώνοντας πως οι θέσεις για «ρεύμα δημόσιο αγαθό» και «ρεύμα φτηνό για όλο το λαό» αποτελούν την συνισταμένη του κοινού αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα όχι μόνο της ΔΕΗ αλλά και των άλλων δημόσιων αγαθών / υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις