ΛΑΡΙΣΑ

«Το ΚΚΕ δεν θα εξαπατήσει ποτέ το λαό με ψεύτικες υποσχέσεις»

Ο Δημήτρης Γόντικας μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Λάρισα

«Η κυβέρνηση που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια κυβέρνηση που θα βάλει πλάτη να ξελασπώσει την αστική τάξη και τα μεγάλα συμφέροντα από τη βαθειά κρίση και τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται», τόνισε από τη Λάρισα, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Γόντικας.

Ο κ. Γόντικας τόνισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που θα μεγαλώνει συνεχώς και καταδικάζει τη νεολαία σε τραγικά αδιέξοδα θα λυθεί μόνο με την ολόπλευρη ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και με κίνητρο τις ανάγκες του λαού. Δηλαδή με σχέδιο. Αλλά μια τέτοια ανάπτυξη την εμποδίζουν οι σύγχρονοι τσιφλικάδες, οι καπιταλιστές και η ΕΕ.

Να τι κυβέρνηση και εξουσία χρειάζεται ο λαός. Κυβέρνηση που θα εκφράζει το λαό και αποφασισμένη να καταργήσει μνημόνια και δεσμεύσεις, αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα. Μιλάμε για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αυτή την κυβέρνηση και μόνο αυτή μπορεί να στηρίξει το ΚΚΕ. Για μια τέτοια εξουσία παλεύει. Εξουσία και κυβέρνηση του λαού. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να εξαπατήσει το λαό με ψεύτικες υποσχέσεις. Ποτέ δεν το έκανε.

Να γιατί δε δέχεται να πάρει μέρος σε κυβέρνηση με δυνάμεις που προσκυνούν την ΕΕ, τους καπιταλιστές, που πατάνε σε δυο βάρκες. Το λέμε καθαρά και θαρραλέα. Με καθαρό μυαλό, με αγωνιστικό πάθος και ισχυρή θέληση, ανυποχώρητα, όλοι σαν ένας άνθρωπος, από την ΚΕ ως την Κομματική Οργάνωση του τελευταίου χωριού, δίνουμε την πιο σκληρή και δύσκολη μάχη των τελευταίων χρόνων. Μάχη για να ματαιώσουμε το πιο ύπουλο, επικίνδυνο και βρώμικο σχέδιο για τη συρρίκνωση του ΚΚΕ στη Βουλή, για να κτυπηθεί η εμπροσθοφυλακή του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Είναι σχέδιο καλά οργανωμένο και συντονισμένο από ισχυρές δυνάμεις μέσα και έξω από την Ελλάδα. Χρησιμοποιούν ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ για να κτυπήσουν και το ΚΚΕ και το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Έναν ορκισμένο εχθρό του ΚΚΕ που με τα ύπουλα συνθήματα την «ενότητα της αριστεράς» και «κυβέρνηση των αριστερών δυνάμεων», πρωταγωνιστεί στη συκοφάντηση και το κτύπημα του ΚΚΕ και προσφέρεται να βγάλει το σύστημα από τη δύσκολη θέση και άμεσα και προοπτικά.

Έχουμε υποχρέωση να προειδοποιήσουμε με ευθύνη το λαό ότι δεν υπάρχει περίπτωση  από τα πάνω να αναχαιτιστεί η πορεία του λαού προς τη δυστυχία και την εξαθλίωση».

Συνεχίζοντας ο κ. Γόντικας τόνισε ότι «έχουμε φτάσει σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ο λαός οδηγείται σε μαζική πτώχευση. Είτε μείνουμε στην Ευρωζώνη και το ευρώ είτε βγούμε. Και μέσα στο ευρώ θα παρθούν πρόσθετα μέτρα, επομένως μεγαλύτερη πτώχευση για το λαό και σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ θα έχουμε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, υπόσχονται ότι θα σώσουν το λαό από την καταστροφή, κρύβοντας την αλήθεια.

Κρύβουν την αλήθεια γιατί δεν έχουν λύσεις και πολιτική για το λαό, γιατί κρύβουν τους σκοπούς τους. Είναι σε εξέλιξη η συγχώνευση του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλο τμήμα του παλιού ΠΑΣΟΚ με όλες τις αμαρτίες του. Είναι αυτό ακριβώς το τμήμα του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησε όλα χρόνια της μεταπολίτευσης στη διαφθορά και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων.

Όσοι μας καταγγέλλουν ή μας κατηγορούν γιατί δε δεχτήκαμε να μπούμε ή να στηρίξουμε μια τέτοια κυβέρνηση ας το σκεφτούν καλύτερα. Ας βασανίσουν λίγο παραπάνω τα ζητήματα, τι σημαίνει συμμετοχή σε μια κυβέρνηση με τον «αυριανισμό» που είναι βασικό στήριγμα του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με εκείνο το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που έχει καταπροδώσει και κατασυκοφαντήσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πια γόρδιος δεσμός. Δε λύνονται από εκλογές σε εκλογές και με κυβερνήσεις διαχείρισης. Λύνονται με τρόπο αληθινά επαναστατικό, ανατρεπτικό.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει και να τροφοδοτήσει ένα τέτοιο κίνημα. Η ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης δεν είναι μακρινό πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα του μακρινού μέλλοντος. Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για την προστασία των ανέργων σήμερα αλλά και για τη ριζική λύση του προβλήματος. Δίνουμε σκληρούς αγώνες να μη μειωθούν οι μισθοί αλλά και ταυτόχρονα τους λέμε ότι πρέπει να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από την ανασφάλεια, το μόνιμο εκβιασμό των εργοδοτών, της εκμετάλλευσης.

Παλεύουμε να καταργηθούν τα χαράτσια, η βαριά φορολογία, τα διόδια, να προστατευτούν τα χρεωμένα νοικοκυριά αλλά δε μένουμε μόνο εδώ. Παλεύουμε να έχει φάρμακα και φτηνά ο συνταξιούχος αλλά λέμε ταυτόχρονα ότι πρέπει να παλεύουμε και για κρατική φαρμακοβιομηχανία, για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα».

Χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση, εκπροσωπώντας τη μικρομεσαία αγροτιά, απηύθυνε ο Ρίζος Μαρούδας, τονίζοντας ότι «η αγροτιά της περιοχής μας έχει γνωρίσει και συναντηθεί με το ΚΚΕ στην φωτιά του αγώνα, στους δρόμους της οργής με τα πολυήμερα ηρωικά μπλόκα στον δίκαιο αγώνα για την επιβίωση τους.

Ξέρουν πολύ καλά ότι είναι το Κόμμα που στάθηκε και στέκεται δίπλα τους στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση, στην οργάνωση του αγροτικού κινήματος, στις αίθουσες των αγροτοδικείων όπου οι κυβερνήσεις προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγρότες και να ποινικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική τους.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, δικαιώνεται η πολιτική του ΚΚΕ ενάντια στην Ε.Ε και την ΚΑΠ, οι ευθύνες που έχουν τα κόμματα του δήθεν μονόδρομου της Ε.Ε. Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να σκεφτούν και να βγάλουν συμπεράσματα μέσα από την ίδια την εμπειρία τους».

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις