ΕΛΛΑΔΑ

Προβάδισμα 1,5 ποσοστιαίας μονάδας για τη Ν.Δ.

Δημοσκόπηση της GPO για την «Ανατροπή» του Mega

Ένα προβάδισμα του 1,5 % φαίνεται να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση της GPO.

Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 23,4% και 22,1% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιείται για την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, στην τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καταγράφει σταθεροποίηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ το οποίο παραμένει ακόμη τρίτο κόμμα.

Στην ίδια σφυγμομέτρηση καταγράφεται και η καθοδική πορεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου και της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών.

Τα ποσοστά όλων των κομμάτων αναλυτικά έχουν ως εξής:

Ν.Δ: 23,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 22,1%

ΠΑΣΟΚ: 13,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,4%

ΚΚΕ: 5,9%,

Δημοκρατική Αριστερά: 5,1%

Χρυσή Αυγή: 4,2%.

Δημιουργία Ξανά: με 2,6%.

ΛΑΟΣ: 2%,

Οικολόγοι Πράσινοι: 0,5%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 9,4%.

Με βάση τα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει 122 βουλευτικές έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 68, το ΠΑΣΟΚ 41, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 23, το ΚΚΕ 18, η Δημοκρατική Αριστερά 15 και η Χρυσή Αυγή 13.

Στην ερώτηση «Ποιος θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 22,7% των ερωτηθέντων απάντησε τον Αντώνη Σαμαρά, το 19,1% τον Αλέξη Τσίπρα, το 19,1% τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το 8,1% τον Φώτη Κουβέλη.

Στην ερώτηση για το ποιό κόμμα θεωρούν ότι είναι πιο έτοιμο να κυβερνήσει τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: 33,1% ΝΔ, 16,1% ΣΥΡΙΖΑ και 10,2% ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, όσον αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ και στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ πάση θυσία;», το 80,9% δήλωσε «ναι» ενώ αρνητικά απάντησε το 18,0%.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις